Je tuin opknappen met een budget 0

Je tuin opknappen met een budget

Het is weer zover, de zomer staat voor de deur. De tijd om in je tuin te genieten van het mooie weer is weer aangebroken. Voor veel mensen is dan ook de tijd om hun tuin wat op te knappen aangebroken. Maar hoe doe je dat als je eigenlijk niet te veel uit wil geven aan dure tuinmeubels omdat we in Nederland toch niet zo vaak in de tuin kunnen zitten? In dit artikel staan wat tips op een rijtje om je tuin op te knappen met een budget. 

1. Tijd voor wat verandering aan je tuinmeubels

Wie heeft er met dit weer nou nog zin om dagenlang te moeten klussen voordat je op je tuinstoel kunt ploffen? Een nieuwe tuinset kan hier veel verschil in maken, dit geeft je tuin gelijk een heel andere look. Kies bij voorkeur een tuinset die je nog heel lang mooi gaat vinden en kies voor een betaalbaar accentmeubel. Een voorbeeld van waar je betaalbare meubels kunt vinden voor in je tuin is Elkedagietsleuks.nl. Als je geen geld uit wilt geven aan nieuwe tuinmeubels kun je ook je oude tuinmeubels verven in een andere kleur, hierdoor kan je set weer even mee en heb jij toch wat verandering in je tuin!

2. Kies voor sfeervolle lampjes

Verlichting kan zoveel doen met sfeer, en daarnaast is het ook veel makkelijker om met wat verlichting langer in de tuin te blijven ‘s avonds. Je kunt kiezen voor een (vaak saaie) tuinlamp aan de schuur maar ook voor sfeervolle partylights. Het maakt je tuin gelijk een stuk knusser en sfeervoller. Goedkope sfeervolle lampjes zijn vaak al te vinden bij de Xenos of CASA.

3. Schilderen, schilderen en nog eens schildere

Als je een krap budget hebt maar wel grote veranderingen wil maken is schilderen een heel goed idee. Je kan je gehele tuinset schilderen maar ook het opnieuw schilderen van bijvoorbeeld bloempotten kan al een heel groot verschil maken. Als je schilderen nou echt saai vindt, kun je er ook een crea-bea middagje van maken met de kids of vrienden. Of maak er een wedstrijdje van: wie de mooiste bloempot kan schilderen wint. En hoe leuk is het dat de tuin dan ook een beetje sentimentele waarde krijgt. 

4. Marktplaats is je beste vriend

Met een krap budget is Marktplaats echt ideaal. Denk bijvoorbeeld maar aan de enorm dure tuintegels, vooral als het gaat om vierkante meters. Op Marktplaats kan je vaak mooie restpartijen vinden van tuintegels, af en toe kun je ze zelfs gratis of voor een prikkie op de kop tikken. Maar ook voor tuinmeubels of planten kun je op Marktplaats terecht. Als je geen zin hebt om de hele tijd Marktplaats af te struinen is het wellicht ook een idee om eens rond te vragen bij vrienden of familie of zij nog oude restmaterialen hebben liggen waar jij weer mee kunt knutselen. 

Met deze tips kom je een heel eind als het gaat om het opknappen van je tuin. Kom je er nou echt niet uit? Zoek dan eens op Nederlandse reviews van andere mensen. Zo weet je altijd en op elk moment van de dag precies waar je aan toe bent als je iets gaat kopen of wil gaan kopen bij verschillende bedrijven of hoveniers

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline