Trendy genieten in een industriële fauteuil 0

Trendy genieten in een industriële fauteuil

Hard van buiten, zacht van binnen; zo kan de industriële fauteuil prima worden omschreven. Relaxen is daarmee niet langer voorbehouden aan alleen ‘zachtaardige’ interieurs, maar past ook prima thuis in stoere trendy inrichting.

Industrieel karakter

De naam industrieel refereert in eerste instantie aan fabrieken waarbij stevigheid en functionaliteit kernwaarden zijn. Meubels moesten vooral praktisch, sterk en gebruiksvriendelijk gemaakt zijn. IJzer of hout worden met elkaar gecombineerd en waar het gaat om industriële fauteuils is leer ook een populaire materiaalkeuze. Bekend om de lange levensduur en ruig van uiterlijk, maar soepel en zacht om te voelen. Comfort dus met een uniek karakter!

Ideale eyecatcher

Doordat de industriële fauteuil verkrijgbaar is in allerlei soorten metaal, hout en leer, geeft het een robuust karakter aan de woonkamer. Daarmee wordt het ook al vlot echte eyecatcher in het interieur. Industriële fauteuils worden vaak gebruikt om een mooi contrast te creëren in een interieur van een andere stijl; ze drukken als het ware een eigen stempel op het interieur drukken. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een totale industriële inrichting; in beide gevallen voeg je die unieke vintage look toe aan je inrichting. 

Een duurzame keuze

Naast de unieke uitstraling, hebben robuuste materialen als metaal en hout ook als eigenschap dat ze enorm degelijk zijn. Daarmee is de industriële fauteuil een duurzame aankoop en dat past perfect in de tijdgeest. Het verklaart voor een belangrijk deel dat industriële meubels een echte trend in interieurland werden en daardoor niet meer weg te denken zijn.

Perfect te combineren

Een belangrijke kracht van industriële fauteuils is dat ze goed te combineren zijn met vrijwel alle andere woonstijlen. Doordat een industriële fauteuil zelf al een combinatie van verschillende materialen is, sluit ze goed aan bij zowel modern interieur als landelijke woonstijlen. Ook prima passend in de huidige trend, waarin ‘vaste patronen’ meer zijn losgelaten en het unieke karakter van verschillende meubels er echt toe is gaan doen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline