Verzorging bananenplant 0

Verzorging bananenplant

We kennen het gevoel allemaal; na een lekkere zomerse vakantie in het buitenland heb je zin om zelf zo’n tropische plant in huis te halen. Een van de planten waar we vaak voor kiezen is de welbekende bananenplant. De unieke plant met mooie bladeren met een paarsachtig patroon worden tegenwoordig in Nederland gekweekt. Bij MyPalmShop vind je alle mogelijke soorten en maten in deze populaire plant. Graag geven we je in deze blog mee waar je tijdens de aanschaf en verzorging van de plant rekening mee kunt houden.

Let hierop bij bananenplanten!

Wij delen graag een aantal voedingseisen met jullie, zodat je banenplant lekker blijft groeien. Voor een bananenplant is het noodzaak dat de plant nooit uitdroogt. Let erop dat je gedurende de zomer de plant 2 keer per week watert. Mocht het vocht snel verdampen kun je de bananenplant altijd meer water geven. Kijk even aan hoe snel de plant het water opneemt. Let wel op: als de grond constant nat is op het moment dat jij water geeft, geef je waarschijnlijk te veel water. Dit is geen goed tegen en zal het einde betekenen van de bananenplant omdat de wortels gaan rotten. Tot sluit is het bevorderend om in de zomer de plant af en toe te sproeien.

Waar zet jij ‘m neer?

Jouw bananenplant houdt van zon! We kennen de plant natuurlijk van de tropische oorden en zon vakanties. We raden aan om hem thuis een lekker plekje in de zon te geven zodat hij zijn dagelijkse 5 uur zonlicht krijgt. Wanneer de plant in jouw huis staat komt hij waarschijnlijk net uit de kwekerij. Dit betekent dat hij ander licht is gewend dan natuurlijk daglicht. De bananenplant moet wennen aan natuurlijk zonlicht.

De bananenplant winterproof

Je wil natuurlijk dat je bananenplant voorspoedig de winter doorkomt. Veel mensen maken de keuze om de plant tijdens de winter te laten afsterven en te wachten tot hij in de lente weer uit de grond komt. Wij raden aan de plant in de winter in te pakken, maar hier wel zo lang mogelijk mee te wachten. Je kunt de bananenplant inpakken met een vliesdoek die je na de winter weer uitpakt. Zo is je bananenplant de hele winter beschermd tegen de kou en kan hij na de winter rustig verder groeien.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline