Voordelen van kunstgras in de tuin 0

Voordelen van kunstgras in de tuin

Ben je een tuinliefhebber? Maar kan er letterlijk niets groeien in je voor- achter tuin? Dit kan komen doordat er te weinig zonlicht in je tuin komt, hierdoor is er juist veel schaduw en kan er niets groeien. Als tuinliefhebber wil je kunnen genieten van mooie bloemen en planten in de achtertuin. Daarnaast vind je het waarschijnlijk ook fijn om een mooi groen gazon te hebben, maar hoe zorg je ervoor als er niets kan groeien in de tuin? Gelukkig is daar een oplossing voor en dat is het gebruik van kunstgras. Kunstgras is de perfecte oplossing voor het krijgen van een groen gazon en hier zitten verschillende voordelen aan verbonden. Wil je erachter komen wat de voordelen zijn van kunstgras? En waarvoor je het nog meer kunt gebruiken? Lees dit artikel dan grondig door, zodat je er alles over te weten komt.

Onderhoudsarm

Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van het hebben van kunstgras in je achtertuin? Tuinliefhebbers die weinig tijd hebben, kunnen niet altijd de tuin onderhouden. Grasmaaien is een taak dat iedere maand uitgevoerd moet worden, anders ziet het gazon er niet uit. Met kunstgras heb je hier geen last van en is het onderhoudsarm. Vooral als je een grote tuin hebt kan het grasmaaien veel tijd in beslag nemen. Zodra de kunst matten zijn geplaatst blijft de grasmat lang mooi van kleur. Daarbij hoef je namelijk niet meer het gras te besproeien en bespaar je hiermee veel tijd en water. Bij een natuurlijk gazon moet er in de droge periode, iedere dag worden gesproeid. Doe je dit niet? Dan raakt het gazon uitgedroogd en krijg je een lelijke bruine kleur. Met kunstgras bespaar je veel tijd, energie en veel water en dat is weer goed voor het milieu.

Een ander voordeel is dat je met kunstgras geen last kunt krijgen van onkruid. Met een normaal gazon is dit wel van toepassing en kun je veel onkruid verwachten. Het kost veel tijd om het onkruid weg te halen, vooral als je het gazon niet wilt beschadigen. Met kunstgras is dit verleden tijd en hoef je geen zorgen te maken over onkruid. Ten slotte blijft het gazon het hele jaar mooi groen en kun je er altijd van genieten. Een kunstgrasmat behoud de groene kleur goed en dit blijf je het hele jaar zien.

Onderhoudsarm

Tips bij het kopen

Heb je interesse gekregen in kunstgras en wil je het gaan gebruiken in je achtertuin? Dan is het nu tijd om kunstgras te kopen, maar moet je wel op bepaalde zaken letten. De kwaliteit van kunstgras is van groot belang, zo zijn er verschillende prijsklassen binnen kunstgras. Kijk goed naar de samenstelling, duurzaamheid, gewicht en uiterlijk van een kunstgrasmat. De poolhoogte is ook een factor waar je op moet letten en dit bepaald de lengte van de sprieten in het kunstgras. De gemiddelde poolhoogte van kunstgrasmatten voor in de tuin is ongeveer 35 mm, daarnaast heb je varianten met een poolhoogte van 20 mm. Voordat je kunstgras koopt, is het van belang dat je deze factoren meeneemt in je beslissing.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline