Welk soort spouwmuur isolatie moet je kiezen 0

Welk soort spouwmuur isolatie moet je kiezen

Bij het isoleren van een spouwmuur zijn er verschillende soorten isolatiematerialen beschikbaar om een keuze uit te maken. Er zijn meerdere factoren die bepalen welk soort spouwmuur isolatie het beste is om te gebruiken. Isolatie-info.nl voorziet wat dat betreft in uitgebreide informatie en hieronder vind je een aantal belangrijke tips om tot een keuze te komen.

Let op de isolatiewaarde

De isolatiewaarde van spouwmuur isolatie wordt uitgedrukt in de zogenoemde lambda waarde die bepaalt in welke mate er sprake is van warmtegeleiding. Bij een lagere waarde hoort een betere isolatie.

Beste keuze op basis van isolatiewaarde

Als je de keuze maakt voor de beste isolatie dan is PUR-schuim op basis van de laagste lambda waarde ideaal. Daarna volgt glaswol met de opmerking dat binnen deze categorie ook weer variabelen zijn, zoals HR++ glaswol wat dat betreft een betere isolatiewaarde heeft dan standaard glaswol. Het rijtje sluit met polystyreen parels of EPS-parels.

  • PUR-schuimisolatie
  • Glaswol (HR++)
  • Polystyreen parels

Voordelen en nadelen van spouwmuur isolatie

De isolatiewaarde is een van de factoren op basis waarvan je een keuze kan maken voor spouwmuur isolatie. Er zijn echter per soort ook een aantal voordelen en nadelen om rekening mee te houden.

Voordelen en nadelen PUR schuim

PUR schuim heeft als voordeel dat deze spouwmuur isolatie geschikt is voor kleine spouwbreedtes (al vanaf 30 mm). Een ander voordeel is dat de kieren in de spouw er eveneens mee af te dichten zijn. Bovendien zijn er een aantal eigenschappen van toepassing, zoals winddichte kenmerken net als vochtwerende en brandwerende eigenschappen. Een nadeel is dat PUR schuim geen herbruikbaar materiaal is. Ook is PUR schuim de duurste optie.

Voordelen en nadelen glaswol

Glaswol is spouwmuur isolatiemateriaal dat uit gerecycled glas is vervaardigd. Het is dan ook meteen een voordeel dat glaswol weer herbruikbaar is. Een ander pluspunt is dat er sprake is van een uitstekende geluidsisolatie. Zo beschikt glaswol verder over brandwerende, brandvaste en vochtwerende eigenschappen. Glaswol is bovendien de voordeligste optie. Een nadeel kan zijn dat glaswol geschikt is voor spouwmuren met een spouwbreedte vanaf 50 mm.

Voordelen en nadelen polystyreen parels

Polystyreen parels zijn toe te passen voor spouwmuren met een breedte vanaf 30 mm. Een ander voordeel is dat dit materiaal volledig her te gebruiken is. Ook staan de parels bekend als het meest vochtbestendige spouwmuur isolatiemateriaal. Een nadeel is dat de kierafdichting wat minder optimaal is in vergelijking met PUR schuim en glaswol.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline