Zo kun je jouw eetkamerstoelen het beste nieuw houden 0

stoelen onderhouden

Heb je net nieuwe eetkamerstoelen of zien ze er vrij gebruikt uit? Dan staan er in dit artikel een aantal handige tips om jouw stoelen zo goed mogelijk te onderhouden, en ze zo lang mogelijk goed als nieuw te laten lijken. Het meest belangrijke hierbij is het materiaal van de stoel. Elke soort heeft weer zijn eigen behoeftes voor onderhoud.

Leren eetkamerstoelen onderhouden

Bij het onderhouden van leren eetkamerstoelen is het belangrijk om op de volgende punten te letten:

  • Bij het schoonmaken van leer is het essentieel dat je de stoel niet al te vochtig maakt. Als je er met een nat doekje overheen gaat, maak dan vegende bewegingen of dep de stof, maar duw nooit te hard met veel water, dan kan je permanente schade aan het leer aanbrengen. Als je hem vochtig maakt, zorg dan dat je hem afveegt met een droge doek wanneer je klaar bent.
  • Bij echt leer heb je te maken met echte dierenhuid. Hoe hoger de kwaliteit, hoe zachter het leer over het algemeen is. Hoe zachter het leer, hoe voorzichtiger je om zult moeten gaan met het schoonmaken. Dit maakt het onderhoud vrij lastig.

In principe is af en toe vegen met een licht vochtige doek genoeg om een leren eetkamerstoel soepel en school te houden. Gebruik geen schurend materiaal zoals een spons of borstel, want zo tast je de textuur van het leer aan. Veel soorten zeep zijn ook niet gezond voor het leer en kunnen meer schade opleveren dan dat het oplost. Ongeveer drie keer per jaar is het slim om een leer- olie of wax op het leer aan te brengen, zo blijft het een stuk langer soepel en levendig.

Houten eetkamerstoelen onderhouden

Wanneer je onderhoud wilt uitvoeren bij een houten eetkamerstoel, denk aan de volgende dingen:

  • Laat je stoelen luchten. Als je ze voor een lange tijd bedekt met kussens of kleden kan het materiaal ‘stikken’, uitdrogen en ruw worden.
  • Droog vocht zo snel mogelijk af. Het mag niet in de stoel trekken
  • De kleur van de stoel kan beïnvloed worden als het te lang in de zon staat, zorg dus dat je af en toe de stoelen dicht bij een raam of deur van plaats verwisselt.
  • Veel wisselingen in temperatuur kan het materiaal aantasten, bijvoorbeeld als je ze tijdens de winter steeds naar buiten en binnen brengt.

Ook bij houten eetkamerstoelen is het in principe genoeg om ze af en toe af te vegen met een licht vochtige doek. Gebruik geen schurende materialen of sterke zeepproducten. Gebaseerd op het type hout is het aan te raden om hem op bepaalde momenten in te smeren met olie die speciaal gemaakt is om hout soepeler te behouden. Dit zal in het hout trekken en hem een nieuwere look en feel geven.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline