3 redenen waarom het isoleren van je woning noodzakelijk is 0

redenen isolatie woning

Weet je niet beter dan dat je met koude voeten op de bank zit? Dat je huis eigenlijk altijd wel vochtig is en er regelmatig tocht te voelen is? Dan is je woning hoogstwaarschijnlijk slecht geïsoleerd. Dit zien we voornamelijk bij oudere woningen. Ook als je binnenkort naar een oudere woning verhuist, adviseren wij om eerst naar de isolatie van het huis te kijken. Een slecht geïsoleerde woning verliest niet alleen warmte en comfort, maar het is ook nog eens desastreus voor de hoogte van je energierekening.

Hoe beter je je woning isoleert, hoe minder warmte er verloren zal gaan langs het dak, de vloeren en de muren. Hierdoor zal de woning niet alleen veel minder koud aanvoelen, maar is het als bijgevolg ook nog eens minder noodzakelijk om te stoken. Dit merk je aan je portemonnee en de energie uitstoot van je woning. Kortom, goed voor je portefeuille en het milieu. Twijfel je nog? Wij hebben de 3 belangrijkste redenen om je woning beter te isoleren op een rijtje gezet.

1. Hoger wooncomfort

Isolatie komt de gehele woning ten goede, maar met name het wooncomfort in huis zal met sprongen vooruit gaan. Het aanbrengen van dampremmende folie in vochtige ruimtes is dan ook zeker geen overbodige luxe. Hierdoor blijft de temperatuur in huis stabiel en zullen koude voeten, tocht en een disbalans van het vochtniveau in huis verleden tijd zijn.

dampremmende folie

 

Doordat de temperatuur een stuk aangenamer is en buitengeluiden door een goede isolatie voorkomen worden, zal het wooncomfort met sprongen vooruit gaan. Zo voel je je behaaglijker en is er minder sprake van overlast van buitenaf.

2. Beter voor de gezondheid

Een goede isolatie zal van enorme invloed zijn op jouw energiefactuur. Je zal direct merken dat je minder moet stoken om de woning op temperatuur te houden. Dat is goed voor je portefeuille en het milieu. Dit gegeven is bij vrijwel iedereen bekend. Maar wist je ook dat een goede isolatie beter is voor de algehele gezondheid?

Als een woning niet goed geïsoleerd is, zal de woning een stuk vochtiger worden. Dit vocht gaat condenseren. Het gevolg is dat het vochtniveau binnen de woning enorm toeneemt. En laat vochtige ruimtes nu net een broedplaats voor bacteriën en schimmels zijn. Het zijn deze beestjes die de gezondheid kwaad kunnen doen. Schimmels en bacteriën zijn slecht voor de weerstand en kunnen allergieën en zelfs luchtweginfecties veroorzaken.

Door je woning op de juiste manier te isoleren worden de wanden en vloeren warmer. Hierdoor verklein je het risico op condens en zal de woning een stuk minder vochtig worden. Daardoor zijn bacteriën en schimmels voortaan verleden tijd.

3. Goed voor het milieu

De afgelopen jaren zijn we ons steeds meer bewust geworden van het milieu. Veel mensen investeren tegenwoordig in duurzame meubels, energiezuinige apparaten en natuurlijk de juiste isolatie.

Wanneer een woning goed is geïsoleerd zal je minder genoodzaakt zijn om energie te verbruiken. Dit levert een lagere energiefactuur op en een verminderd gebruik van fossiele brandstoffen. Zo lever je een zeer belangrijke bijdrage aan deze wereld. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kinderen en (achter)kleinkinderen.

Goed voor het milieu

Kortom, er zijn genoeg redenen om jouw woning beter te isoleren. Voor jezelf en voor anderen. Neem contact op met een specialist in woningisolatie en bekijk welke mogelijkheden er zijn. Zo werken we samen aan een schoner Nederland en beter geïsoleerde woningen!

Dit artikel betreft een betaalde samenwerking.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline