Voordelen van het inschakelen van een bouwkundig expert 0

bouwkundig expert

Stel: je hebt plannen om een nieuwe woning te laten bouwen of je staat misschien wel op het punt om een bestaande droomwoning te kopen. In dat geval wil je er natuurlijk zeker van zijn dat de woning aan al je wensen voldoet. Niemand zit immers te wachten op een woning die na enkele maanden gebreken begint te vertonen. Bovendien zijn de kosten bij onverwachte gebreken voor eigen rekening als de woning al gekocht is. Zonde! Daarom is het juist zo belangrijk om altijd een bouwkundig expert in te schakelen. Niet alleen als je een nieuwe woning gaat bouwen, maar ook als je een bestaande woning koopt. Met de hulp van We Build 4 You voorkom je spijt achteraf!

Benieuwd naar de voordelen van het inschakelen van een bouwkundig expert? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Verklein het risico op verborgen gebreken

Het nadeel van de aankoop van een bestaande woning is dat hier al flink in is geleefd. Hierdoor bestaat het risico dat er verborgen gebreken zijn ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan lekkages. Wanneer de bewoners dit niet melden is het jou goed recht om iets van de vraagprijs af te halen om dit te herstellen. Wanneer het echter niet opgemerkt wordt, zal het voor eigen rekening zijn. Had je nou maar een bouwtechnische keuring laten uitvoeren.

Door een bouwkundig expert in te schakelen kan je het risico op verborgen gebreken aanzienlijk verkleinen. Let wel: dit betekent niet dat er helemaal geen kans meer is op problemen. Een bouwkundig expert zal enkel advies geven op de dingen die hij ziet. Hij kruipt dus zeker niet onder de grond en klimt ook niet op het dak. Bovendien zal hij niets openbreken. Hij werkt op het zicht. Hoewel hierdoor soms dingen onopgemerkt blijven, zal je het risico op verborgen gebreken wel enorm verkleinen.

Voordelen van het inschakelen van een bouwkundig expert

Bouwtechnisch expert: essentieel bij de bouw van een woning

Is het altijd al jouw droom geweest om een eigen woning te (laten) bouwen? Dan zal er een hoop geregeld moeten worden om die droom te realiseren. Bedenk wel dat hierbij ook voldoende nagedacht moet worden over de bouwtechnische kanten van de woning. Een bouwtekening laten maken door een bouwtechnisch expert is dan ook van essentieel belang om problemen tijdens en na de bouw te voorkomen. Hierbij verzeker je de veiligheid van de woning en zorg je ervoor dat deze op een efficiënte manier wordt ingedeeld. Met een goede bouwtekening kan jouw team zeker uit de voeten.

bouwtekenen

Voorkom onnodige kosten

Een bouwtechnisch rapport kost natuurlijk geld. Daarom twijfelen veel mensen of dit wel echt nodig is. Je kunt toch ook zelf zien of er duidelijke verborgen gebreken aanwezig zijn? Misschien wel. Maar een bouwtechnisch expert weet precies waar hij naar moet zoeken. Hij kijkt naar dingen die jou waarschijnlijk nooit zijn opgevallen. Wellicht zelfs dingen die de huidige bewoners niet eens gezien hebben. Daarom is een bouwtechnisch expert inschakelen juist een goed idee. En het kan zelfs een manier zijn om onnodige kosten te voorkomen. Zodra verborgen gebreken vroegtijdig worden ontdekt, kun je de kosten op de bewoners verhalen. Zo sta jij niet direct voor enorme kosten.

In sommige situaties is een bouwtechnisch rapport zelfs verplicht bij het afsluiten van een hypotheek. Bijvoorbeeld als de hypotheekverstrekker verwacht dat de kosten voor het achterstallig onderhoud meer dan 10% van de aankoopwaarde bedraagt. In dat geval heb je geen keus en zal je altijd een bouwtechnisch expert moeten inschakelen.

Dit artikel betreft een betaalde samenwerking.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline