3 tips bij het kiezen van je deurbeslag 0

3 tips bij het kiezen van je deurbeslag

Wanneer je de woning gaat renoveren of het hang- en sluitwerk gaat vervangen, zul je vooraf de nodige keuzes moeten maken. Welke kleurstelling kies je? Ga je voor een klassieke uitstraling of juist voor iets moderns? En welk deurbeslag past daar het beste bij? Het zijn over het algemeen geen zaken waarover je dagelijks nadenkt, dus een beetje hulp is dan zeker welkom. Dit zijn 3 nuttige tips voor bij het kiezen van je deurbeslag.

1. Veiligheid voorop! Zeker als het gaat om het deurbeslag voor de buitenzijde van de woning, is dat van groot belang. Let er bij aanschaf op of het deurbeslag is voorzien van het SKG-keurmerk. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw, een organisatie die onafhankelijk opereert en een kwaliteitskeurmerk afgeeft voor sloten en deurbeslag. Het aantal sterren weerspiegelt de mate van vertraging die inbrekers oplopen wanneer een deur is voorzien van dit type deurbeslag. Hoe meer sterren, hoe langer het duurt voordat de inbreker het heeft gekraakt.

2. Stem je deurbeslag af op de stijl van je huis. Onthoudt dat de uitstraling van de buitendeur een bepalende factor is in de algehele uitstraling van je huis. Met het deurbeslag kun je echt een persoonlijk visitekaartje afgeven, maak daar dan ook gebruik van. Binnen in de woning is het slim om het deurbeslag af te stemmen op het meubilair. Tegenwoordig kun je deurklinken in allerlei woonstijlen verkrijgen, van landelijk tot modern en van klassiek tot vintage. Zoek de juiste deurklink bij je meubels, zodat je geen contrasterende stijlen gaat creëren.

3. Inventariseer goed wat je nodig hebt en let daarbij met name op de draairichting van de deur. Voor een linksdraaiende deur heb je immers een andere deurklink nodig dan voor een rechtsdraaiende deur. Dit is met name van belang voor de deuren waarbij je aan de ene kant alleen een knop monteert, die niet te bewegen is. Dan moet de klink aan de andere zijde natuurlijk wel de juiste kant op draaien. Als je voor de deur gaat staan aan de zijde waarheen de deur beweegt wanneer je die opent, en de scharnieren bevinden zich rechts van je, dan spreekt men van een rechtsdraaiende deur.

Er valt gelukkig heel wat te kiezen. Behalve deurbeslag voor binnen en buiten horen ook raamsluitingen, kapstokhaken, meubelknoppen en brievenbussen erbij. Al die dingen kun je op elkaar afstemmen. Dat resulteert in harmonie.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline