3 tips voor het inrichten van een tienerkamer 0

3 tips voor het inrichten van een tienerkamer

Ben je op zoek naar inspiratie voor het inrichten van een tienerkamer? Dan helpen we je graag een handje op weg. Jouw (bijna) tiener verdient immers een kamer waar hij of zij trots op kan zijn. Maar waar moet je aan denken als je een tienerkamer inricht? Waar hou je rekening mee?  

De puberteit is een periode waarin je kind zich zoveel mogelijk gaat afzetten. Later thuis komen dan gevraagd, discussiëren over wat wel en niet kan in huis en over de uitstraling van de tienerkamer klagen natuurlijk. Uiteraard heeft deze periode ook heel veel leuke kanten. Je ziet je kind plotseling uitgroeien tot een jong volwassene. Prachtig om mee te maken, hoe moeilijk het soms ook is. Opvallend is ook dat de meeste pubers veel tijd alleen in hun kamer doorbrengen. Chillend samen met vrienden, slapend en héél soms ook nog even om te leren. Daarom is het belangrijk dat de kamer aan al hun wensen voldoet. Hieronder geven we 3 tips om alles uit de tienerkamer van jouw kind te halen. Dat levert gegarandeerd vrolijke gezichten op!

1.    Rust om te studeren

Wellicht zijn er ook nog wat (jongere) broertjes of zusjes in huis en dan is het voor jouw puber heel lastig om te studeren. Daarom is het belangrijk om een rustig hoekje in de kamer te creëren zodat je kind zich makkelijker kan concentreren. Houd er ook rekening mee dat je soms extra apparatuur aan moet schaffen voor school. Zo maken ze op het voortgezet onderwijs tegenwoordig vaak gebruik van laptops. Een tweedehands laptop kopen bij Remarkt kan dan ook zeker geen kwaad. Zo weet je zeker dat je kind goed mee kan komen met de te leren stof. Daarnaast kan deze natuurlijk ook voor recreatief gebruik ingezet worden.

2.    Multifunctionele meubels

Hoewel je je tiener natuurlijk het liefst de allergrootste kamer geeft, is dit niet altijd mogelijk. Toch krijgen pubers over het algemeen steeds meer spullen. Deze moeten we opgeborgen kunnen worden. Daarom is het verstandig om in multifunctionele meubels te investeren. Denk bijvoorbeeld aan een bed met extra opbergruimte of een kast en bureau in één. Hierdoor bespaar je ruimte en kan je kind toch nog over alle luxe beschikken die hij of zij nodig heeft.

Vraagt je kind al tijden om een tweepersoonsbed voor als er logeetjes komen? Maar is hier simpelweg geen ruimte voor? Schaf dan een handige bedbank aan. Zo heeft je kind niet alleen een heerlijk plekje om op te chillen, maar kan hij deze ook nog eens uitklappen als er visite is. Zo sla je twee vliegen in één klap!

3.    Less is more

Toen je kinderen jong waren was je waarschijnlijk dagenlang bezig met het zoeken van de juiste kleurencombinaties en het bedenken van een nieuw thema voor de kinderkamer. Groot voordeel: in de tienerkamer hoeft dit niet. Sterker nog: less is more! Overdrijf dus niet met allerlei felle kleurcombinaties, maar betrek je kind bij het maken van de keuzes. In de meeste tienerkamers zien we rustige en neutrale kleuren. Deze kunnen vervolgens een beetje extra pit krijgen door het gebruik van mooi accessoires.

Laat de slaapkamermeubels een hoofdrol spelen in de kamer. Leg de nadruk op het prachtige bed, het bureau, de lenovo laptop en de boekenkast. De kleuren op de muren vormen enkel de basis.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline