4 redenen om voor een traprenovatie te kiezen 0

4 redenen om voor een traprenovatie te kiezen

Vind je het steeds lastiger om naar de trap te kijken? Bijvoorbeeld omdat hij door de jaren heen enorm versleten is geraakt? Of omdat deze nog in de stijl van twintig jaar terug is gebouwd en hij inmiddels helemaal niet meer past bij jouw eigen interieurstijl en smaak? Dan kunnen we het ons goed voorstellen dat je op zoek bent naar ideeën om de trap aan te pakken. Je zou er uiteraard voor kunnen kiezen om een geheel nieuwe trap te plaatsen. Daar hangt echter een flink prijskaartje. Een goed alternatief is om je trap op te laten knappen.

Opvallend genoeg wordt hier heel weinig over gesproken. De trap is onmisbaar in huis, maar we kijken er eigenlijk te weinig naar om. Daardoor zul je in het dagelijks leven weinig mensen over een traprenovatie horen spreken. Gelukkig begint de populariteit wel flink toe te nemen en zien we dat steeds meer mensen tot de ontdekking komen dat dit heel veel kan opleveren. Bijvoorbeeld door populaire woonprogramma’s op televisie.

Nog niet overtuigd? Hieronder volgen vier redenen om voor een traprenovatie te kiezen.

1.      De gehele hal krijgt een andere uitstraling

We vergeten vaak hoe belangrijk de trap is voor de hal. Het is dé eyecatcher van deze ruimte. In de meeste woningen is dit hetgeen waar de mensen direct tegenaan kijken als ze binnenkomen. Dan wil je wel dat die uitstraling klopt. Passend bij deze tijd en jouw interieurstijl. Met een traprenovatie steek je niet alleen de trap in een nieuw jasje, maar ziet ook de hal er direct geheel anders uit.

2.      Onderhoudsvrij

Door de jaren heen is de techniek op het gebied van trapbekleding flink verbeterd. Daardoor zien we ook dat de trappen van nu veel meer onderhoudsvrij zijn dan tientallen jaren geleden. Wanneer je in een oudere woning met een oudere trap woont, is de kans dan ook groot dat deze veel aandacht nodig heeft. Met behulp van een traprenovatie geniet jij er voortaan van dat de trap onderhoudsvrij is. Zo bespaar je jezelf heel veel tijd, energie en extra kosten.

3.      Extra veiligheid

Veiligheid gaat natuurlijk boven alles. Daarom is het belangrijk dat een trap tijdig gerenoveerd wordt. Wanneer deze mankementen begint te vertonen, kan dit leiden tot valpartijen. Dit zal uiteindelijk heel veel kwalijke gevolgen kunnen hebben. Een ongeluk zit in een klein hoekje. En nee, daar hoeft niet de hele trap voor uitgebroken te worden. Vaak helpt het al om enkele onderdelen aan te pakken. Bijvoorbeeld door voor nieuwe treden te kiezen. Een traprenovatie hoeft echt niet veel tijd in beslag te nemen, maar het zorgt er wel voor dat de veiligheid in huis weer toeneemt.

4.      Meer geluidsdemping

Bij oudere trappen zien (of horen) we dat er veel contactgeluid aanwezig is. Meestal ontstaat dit doordat de traptreden versleten zijn. Met een traprenovatie demp je het geluid, waardoor het veel stiller wordt in huis. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline