Ontwerp en doe je eigen interieur in huis 0

Ontwerp en doe je eigen interieur in huis

Ben je van plan te gaan verbouwen of verhuis je binnenkort naar een nieuw huis? Dan is het vast wel in je hoofd langsgekomen dat je veel verschillende keuzes moet maken over het interieur. Een interieur kan zo ingewikkeld en simpel zijn als je zelf wilt. Je kunt een speciale designer of ontwerper inhuren die jouw binnenhuisdesign doet, maar je kunt het ook zelf doen en veel geld besparen. Bovendien maakt het dan niet uit wat de ontwerper mooi vindt en kun je precies dát doen waar je zelf zin in hebt. Met de volgende stappen ontwerp je jouw woon- en slaapkamer helemaal zelf.

Ten eerste, maak een sketch

Het is belangrijk om ongeveer te weten wat je wilt. Het is goed om eerst je huis eens op te meten en ook de meubels die je wellicht al hebt. Je kunt bijvoorbeeld de meubels uitknippen en zo verdelen over je woonkamer. Er zijn ook speciale 3D-programma’s op internet te vinden waar je zulke ontwerpen online kan maken. Of je doet het gewoon zoals ze het vroeger deden: met een liniaal, een potlood en een pen.

Vervolgens, kies je kleuren

Er zijn een aantal belangrijke keuzes die je moet maken: welke kleur worden jouw muren? Wil je ze laten sauzen en verven of wil je liever behang met een mooi patroon? Ook bij de vloer kan je verschillende keuzes maken: wil je gewoon een van de vele soorten kleuren en maten kliklaminaat of heb je liever tegels?

Denk ook aan de trap

Waar je ook aan moet denken is hoe je de trap wilt hebben. Tegenwoordig zijn er veel mooie houten trappen te vinden op maat voor jouw huis. Een trap van echt hout zorgt voor enorm veel sfeer in huis en geeft het leven in huis een veel natuurlijker gevoel. Je kunt gaan voor een klassiek design of juist een ultra moderne trap: hout is erg makkelijk te bewerken en voor ieder huishouden is er wel een andere trap te ontwerpen.

Daarna, een lichtplan

Een lichtplan is een van de belangrijkste aspecten die je rond moet hebben voor de verbouwing: waar komen de lampen. Je moet er rekening mee houden, zelfs voor de stukadoor langskomt. Waar komen de stopcontacten? En waar moeten de stroomdraden voor de basisverlichting en spotjes komen? Welke donkere plekken zijn er in je huis waar je wat extra verlichting in aan wil brengen? Ga vast eens kijken welke lampenkappen er bij de kleuren van jouw interieur passen.

Dan, begin met kopen 

Heb je een interieurontwerp in kleur, heb je een lijst met meubels die je verlangt en weet je precies welke lampen je nodig hebt? Dan is het tijd om alle materialen te kopen. Het kan zijn dat je een vloer met kliklaminaat van een net andere tint net iets mooier vindt en die ook nog eens goedkoper is. Je kunt het plan natuurlijk aanpassen en de andere aankopen daar ook weer op aanpassen. Uiteindelijk is het natuurlijk wel je doel om alle meubels, vloeren, behang en verf met elkaar overeen te laten komen: dan wordt het één geheel.

Als laatste, ga aan de slag

Nu begint het echte werk eigenlijk pas. Als je eenmaal alle materialen in hebt gekocht, is het tijd om ze te gaan gebruiken. Laat de stukadoor komen om je muur te sauzen, ga lekker verven, leg kliklaminaat of tegels en bevestig de plinten. Ook kun je daarna de lampen ophangen. Heb je twee linkerhanden? Dan kan je het uitbesteden of do-it-yourself video’s kijken op internet.

Samenvattend

Om kort alles samen te vatten: je begint met een sketch en werkt alles precies uit. Heb je even geen idee waar je moet beginnen? Ga eens langs bij een kennis, vriend of familielid die ook een mooi interieurontwerp heeft.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline