5 handige gadgets voor in je huis 0

5 handige gadgets voor in je huis

Smart homes zijn in opkomst. En dat is helemaal niet gek: want slimme apparaten in huis kunnen je een hoop tijd besparen. Bovendien zijn ze vaak zuiniger, waardoor je minder geld kwijt bent aan je energierekening. Dit zijn vijf slimme gadgets die je leven een stuk makkelijker én leuker maken, waaronder een slimme alarminstallatie.

1. Slim alarmsysteem

Naar een smart alarm in huis heb je praktisch geen omkijken. Het systeem is draadloos, 24/7 aangesloten op een virtuele alarmcentrale, en gewoon te bedienen via een app op je smartphone of tablet. Omdat het alarm uitgerust is met een HD-camera, kun je altijd zien wie er voor de deur staat, ook als je niet thuis bent. Merkt het alarm dat er iets niet in de haak is? Dan krijg je direct een notificatie op je mobiel.

2. Slimme koelkast

Ook slimme koelkasten komen met een app waarmee je het apparaat via je telefoon kunt bedienen. Wat je hiermee kunt doen verschilt per koelkast. Zo kun je bij de ene smart koelkast bijvoorbeeld de temperatuur op afstand instellen en een notificatie krijgen als je de koelkastdeur per ongeluk open hebt laten staan. Andere smart koelkasten hebben ook een binnencamera waarop je op afstand kunt zien wat er nog in ligt. Handig, vooral als je in de supermarkt staat en even wil checken of je een extra pak havermelk moet halen.

3. Slimme stekker

Slimme stekkers toveren je huis meteen om tot een smart home. Ze zorgen er namelijk voor dat elk elektrisch apparaat in huis een slim apparaat wordt. Met zo’n stekker kun je ieder gewenst apparaat namelijk op afstand bedienen, van je koffiemachine tot de verlichting in je living. Dat betekent dus dat je niet de hele tijd hoeft op te staan om naar de keuken te lopen. En dat je ‘s avonds met één klik op je mobiel alle lampen uit kunt doen.

4. Slimme slaaplamp

Val je ‘s nachts maar moeilijk in slaap? Of word je vaak midden in de nacht wakker? Dan kan een smart slaaplamp uitkomst bieden. Deze speciale lamp sust je heerlijk in slaap met zacht, ritmisch licht en rustgevende geluiden. Omdat je je ademhaling naar het ritme van het licht moet aanpassen, heb je minder ruimte in je hoofd voor piekergedachten. Bovendien maakt je lichaam door het licht melatonine aan, een stofje waardoor je slaperig wordt. En natuurlijk maakt de lamp je ook weer op een fijne manier wakker.

5. Bluetooth-tracker

Niks vervelender dan belangrijke spullen kwijtraken, zoals je sleutels of je portemonnee. Vooral als het geregeld gebeurt. Met een bluetooth-tracker zorg je ervoor dat je nooit meer eindeloos op zoek bent naar je spullen. Het enige wat je hoeft te doen is de tracker aan het voorwerp bevestigen. Met de bijbehorende app kun je vervolgens altijd op je mobiel zien waar het voorwerp zich bevindt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline