Badkamertrends voor 2019 0

badkamertrends 2019

De badkamer is samen met de keuken vaak een ruimte, die qua interieur achterloopt bij de rest van uw woning. Het is immers veel eenvoudiger om de woon- of slaapkamer in huis van een interieurupdate te voorzien, dan de badkamer of keuken! Bij een renovatie van de badkamer heeft u al snel de hulp van een loodgieter nodig. Daar waar u de woon- of slaapkamer een frisse look geeft door enkele meubels te vervangen, door voor nieuwe accessoires in huis te zorgen, enzovoorts. In dit artikel gaan we in op de badkamertrends voor 2019. Hierbij kijken we zowel naar de simpel te integreren trends, als naar de meer ingrijpende veranderingen binnen badkamers. Met welke van deze trends gaat u mee in de badkamer?

Kleine aanpassingen aan uw badkamer doorvoeren

Er zijn verschillende mogelijkheden om met kleine veranderingen voor een frisse uitstraling van de badkamer te zorgen. Zo behoort het gebruik van verschillende kleine plantjes in vrolijke potjes tot de badkamertrends van 2019! Waarom zou u immers enkel plantjes in uw woon- of slaapkamer gebruiken? De vrolijk gekleurde potjes maken dat uw badkamer meer kleur krijgt en daarbij frisser zal ogen. Zelf zorgen de plantjes voor meer zuurstof en een gezelligere touch! Houd er rekening mee, dat de plantjes bestand moeten zijn tegen de condens en vaak wat hogere temperaturen in de badkamer.

plant badkamer

Behang op de muren van uw badkamer plakken

Ook wanneer u kiest voor het gebruik van behang in de badkamer, dient u rekening te houden met de invloed van condens. Er bestaat speciaal behang, wat gebruikt kan worden in keuken en badkamers. Dit noemt men glasvezelbehang en is net zo eenvoudig aan te brengen, als normaal behang. Doe dit zelf om op de kosten te besparen, of laat hier een vakman voor komen als u verzekerd wilt zijn van een optimaal resultaat. Door behang op de wanden van de badkamer te plakken, geeft u de badkamer een geheel nieuwe uitstraling.

behang badkamer

Tip: kies bijvoorbeeld voor behang met contouren van palmbomen in zwartwit. Dit contrast geeft het behang een rustige uitstraling, maar zorgt tegelijkertijd voor meer sfeer in de badkamer. In het bijzonder wanneer u het behang combineert met de vrolijke plantenpotjes, die reeds beschreven werden.

Kies voor nieuwe sanitaire voorzieningen

Een ingrijpendere verandering in uw badkamer, is het gebruik van nieuwe sanitaire voorzieningen. Laat het oude sanitair verwijderen en plaats hier nieuwe, modernere elementen. Denk aan een nieuw toilet, een nieuwe wastafel, een mooi blad om uw wastafel in of op te plaatsen, enzovoorts. Ook zou u in plaats van een douche, een combinatie van een bad en douche in de badkamer kunnen gebruiken. Er is immers niets lekkerder, dan na een lange werkdag ontspannen in uw eigen bad!

Voor een dergelijke implementatie van badkamertrends in uw eigen badkamer, heeft u de hulp van een loodgieter nodig. Loodgieters kunnen uw bestaande sanitaire voorzieningen ontkoppelen en deze vervangen voor nieuw sanitair. Daarbij kunnen de loodgieters de leidingen binnen uw badkamer verleggen, zodat de badkamer geschikt is voor uw nieuwe indeling.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline