Moderne sloten voor het beveiligen van uw woning 0

moderne sloten beveiligen

Het beveiligen van uw woning is door de jaren heen steeds belangrijker geworden. Waar men in de Romeinse Tijd en Middeleeuwen koos voor het gebruik van houten sloten, kiest men nu voor een slot op basis van een verbinding via bluetooth. Toch is de basis van beide soorten sloten nog steeds hetzelfde! De sloten die in de Romeinse Tijd en Middeleeuwen gebruikt werden, zijn namelijk de voorloper van de hedendaagse cilindersloten. Deze cilindersloten lijken in de komende jaren vervangen te worden door nog modernere sloten, die voorzien zijn van handige technologische snufjes. Denk aan de optie om een deur te openen met uw mobiele telefoon, met een pasje (zoals in het hotel), enzovoorts.

In dit artikel beschrijven we verschillende moderne sloten, die geschikt zijn voor het beveiligen van uw woning. Houd er rekening mee dat deze sloten nog sterk in ontwikkeling zijn en pas over enkele jaren veelvuldig gebruikt zullen gaan worden. Een slotenmaker kan u helpen bij het plaatsen van deze sloten.

Moderne cilindersloten met magneetcontacten

Tegenwoordig zijn cilindersloten met drie contactpunten in de deurpost de meest populaire sloten. In het bijzonder wanneer de sloten voorzien zijn van een anti-kerntrekbeveiliging en gecombineerd worden met magneetcontacten. Deze magneetcontacten kunnen op hun beurt aan een centraal alarmsysteem gekoppeld worden. De combinatie maakt het inbrekers bijzonder veel tijd zal kosten om de deur open te breken. Als dit hen al lukt, zal het verbreken van het contact tussen de magneetjes een alarm in huis activeren. Dit schrikt inbrekers af, waardoor de inbraak uiteindelijk zal mislukken in veel gevallen.

Tip: kies bij de aanschaf van cilindersloten altijd voor een slot met een goede SKG-beoordeling. Dit zijn sloten die voorzien zijn van twee of drie sterren. De sterren geven aan in welke mate de sloten een inbreker vertragen.

Moderne cilindersloten

Futuristische sloten openen met uw mobiele telefoon

Dat technologie ook zijn intrede heeft gedaan in de slotenbranche, blijkt uit het feit dat sloten tegenwoordig geopend kunnen worden met een mobiele telefoon. De sloten zijn gekoppeld aan het centrale netwerk, die op zijn beurt verbinding maakt met een externe server. Op het moment dat u een app op uw smartphone opent en de deur ontgrendelt, wordt er via deze server een signaal naar het slot gestuurd. Het slot zal vervolgens automatisch geopend worden, waarmee het gebruik van een sleutel niet langer noodzakelijk is.

Een nadeel aan deze technologische vernieuwingen is dat er momenteel veel gevaren aan de sloten zitten. Het systeem zou bijvoorbeeld gehackt kunnen worden, iemands telefoon zou gestolen kunnen worden, enzovoorts. De app op de gestolen telefoon zou een dief naar uw woning kunnen leiden. Iets wat bij een losse sleutel veel lastiger is, aangezien sloten vaak sterk op elkaar lijken.

Gebruik van een pas om de deur te openen

Voordat de sloten die met een app geopend worden de standaard worden, zullen eerst sloten met pasjes aan populariteit winnen. Dit systeem wordt al vele jaren binnen hotels en bedrijfspanden gebruikt. Ook binnen appartementencomplexen wint dit type slot momenteel aan populariteit. Het systeem werkt eenvoudig en een pasje wordt doorgaans minder snel verloren dan een sleutel. Hoe vaak bent u uw pinpas verloren?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline