De voordelen van een infraroodsauna in huis 0

infraroodsauna

Steeds meer mensen kiezen voor de luxe van een spa in eigen huis. Ze maken van hun badkamer een geweldig welnessoord, inclusief luxe bubbelbad van bubbelkoning.nl en prachtige sauna. Hoor je dat goed? Een sauna in je eigen badkamer? Jazeker! In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kan een sauna in vrijwel elke badkamer geplaatst worden. Mits er uiteraard voldoende ruimte voor is. Dit betekent echter niet dat je ook over een gigantische badkamer hoeft te beschikken. Sauna’s vind je tegenwoordig in alle soorten en maten. Zelfs ter grootte van een douchecabine, hierdoor zijn ze ook in vrijwel elke badkamer passend te krijgen. In dit artikel gaan we het hebben over de infraroodsauna in huis. Dit is anno 2018 de populairste sauna om in huis te laten plaatsen én met goede reden!

infraroodsauna 3 personen

De voordelen van een infraroodsauna

Infraroodsauna’s worden met goede reden elk jaar weer een stuk populairder in de Nederlandse woningen. Ze kennen namelijk vele voordelen voor de geestelijke- en lichamelijke gezondheid. Wij hebben de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje gezet. Had jij ooit gedacht dat een bezoekje aan de infraroodsauna zo veel zou kunnen betekenen voor het menselijk lichaam?

  • Gezondere huid: de huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Het is dan ook van essentieel belang om hier goed voor te zorgen. Het vervelende is echter dat dit er nog wel eens bij in schiet. Een te druk leven is een veelgehoord argument. Het resultaat is veel onzuiverheden en littekens. Bovendien kan je huid er ouder uit gaan zien als hier slecht voor gezorgd wordt. Een infrarood sauna stimuleert de natuurlijke bloedcirculatie. Hierdoor worden de eigen voedingsstoffen naar de oppervlakte gebracht, wat resulteert in een gezondere huidstructuur, minder risico op acne, vermindering van littekens en een frissere huidskleur. Wist je dat mensen die kampen met de gevolgen van brandwonden vaak als tip krijgen om een bezoekje aan de infraroodsauna te gaan? Dit omdat de sauna het natuurlijke herstelproces van de huid stimuleert.
  • Vermindering van stress: veel Nederlanders kampen met stress gerelateerde klachten. Denk maar eens aan depressies, suïcidale gedachtes en ziekteverzuim door oververmoeidheid. Uit onderzoek blijkt dat een bezoekje aan de infrarood sauna het stress level kan verlagen. Structurele bezoeken aan de sauna kunnen zelfs bijdragen aan een lager risico op depressies. Bovendien kan een lager stressniveau ook bijdragen aan een betere nachtrust. Hierdoor wordt een infraroodsauna regelmatig aangeraden aan mensen die kampen met chronische vermoeidheid.
  • Geeft verlichting bij spierpijn en stimuleert het herstelproces: mensen die een intensieve sport beoefenen, kunnen veel baat hebben bij bezoekjes aan de infrarood sauna. Als professionele sporter kan een infraroodsauna in eigen huis dan ook niet ontbreken. De infrarood stralen verwarmen de spieren van binnenuit. Hierdoor verdwijnt spierpijn binnen mum van tijd en krijgen de spieren de kans om zich sneller te herstellen. Ook mensen met chronische spierpijnen of gewrichtsstijfheid door ouderdom hebben baat bij een infraroodsauna in eigen huis. De sauna kan hun verlichting bieden tijdens pijnlijke momenten.

De kosten van een infraroodsauna

De prijs van een infraroodsauna is toch nog een heikel punt voor de meeste mensen. Een sauna blijft een luxe artikel en dat komt dan ook met een degelijk prijskaartje. Wel is het belangrijk om te beseffen dat de prijzen zeer uiteenlopend zijn. Je kunt uiteraard kiezen voor een grote sauna met ruimte om met twee personen in te liggen, maar je kunt ook kiezen voor een kleine infraroodcabine. Bepaal wat voor jou belangrijk is en hoeveel geld je wilt uitgeven aan de sauna.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline