Behangsoort kiezen: de verschillende behangsoorten op een rijtje 0

behangsoorten

Behang is niet meer weg te denken uit onze hedendaagse woontrends. Je hoeft maar een willekeurig woontijdschrift open te slaan en je kunt meerdere kleurrijke behangetjes bewonderen. Behang is echt terug van weggeweest en dat is duidelijk te merken. Het aanbod van behang is nog nooit zo groot geweest. Niet alleen als het gaat om verschillende stijlen en kleuren, maar ook in materiaalgebruik. Er is geen standaard type behang, er zijn talloze verschillende soorten. Iedere behangsoort kent zijn eigen voor- en nadelen. Behang kopen bij Behangwereld.nl kan zo best wel lastig zijn. Hoe weet je voor welk behang je moet kiezen? Wij zetten alle verschillende behangsoorten en de daarbij horende voor- en nadelen voor jou op een rijtje.

Vliesbehang

Vliesbehang wordt steeds vaker gekozen in huis. Dat is ook niet zo gek, want het is zeer gemakkelijk en snel te plaatsen. In een tijd waarin we alles zo efficiënt mogelijk proberen aan te pakken, is het dan ook niet gek dat vliesbehang hoog scoort bij de gemiddelde consument. Bij het plaatsen van vliesbehang wordt de lijm direct op de muur aangebracht, het behang zelf hoeft dus niet voorgestreken te worden. Daarnaast is het behang ook gemakkelijk te verwijderen.

Vliesbehang kan tevens ingezet worden om oneffenheden van de muur te verdoezelen. Dit is vooral een krachtig voordeel bij verouderde woningen.

vliesbehang

Papierbehang

Papierbehang kennen we allemaal. Deze werd voorheen het vaakst gebruikt. Het nadeel van papierbehang is dat deze snel kan scheuren en niet als duurzaam bevonden mag worden. Het voordeel is echter wel dat het behang zeer goedkoop en gemakkelijk aan te brengen is. Wanneer je van jezelf weet dat je regelmatig van behang wilt wisselen is papierbehang een uitstekende keuze. Als je op zoek bent naar een behangsoort die jarenlang mee kan, is het verstandiger om voor een duurzaam behangsoort te kiezen.

papierbehang

Fotobehang

Fotobehang is relatief nieuw in de woonwereld, maar daarom niet minder populair. Deze geeft iedere ruimte direct een geheel nieuwe uitstraling. Met fotobehang zorg je voor een eyecatcher aan de muur. Het behang is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, maar er kan ook gebruik gemaakt worden van eigen foto’s. Door de uv-bestendige inkt zal de foto altijd mooi in optimale conditie blijven.

fotobehang

Vinylbehang

Vinylbehang is vooral geschikt in vochtige ruimtes. Daarnaast kan deze eenvoudig afgenomen worden met een natte doek. Daarom wordt deze behangsoort vooral toegepast in badkamers en keukens. Vinylbehang is in diverse soorten en maten verkrijgbaar, daardoor is er altijd wel een behang die past bij jouw smaak en interieurstijl.

Vinylbehang

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang wordt voornamelijk toegepast bij het renoveren van een verouderde woning. Het behang staat bekend om zijn hoge duurzaamheid. De kans op krimp of scheuren is zeer klein, hierdoor blijft het behang jarenlang mooi. Tijdens renovaties vervult glasvezelbehang de rol van tovenaar. Dankzij zijn magie is het mogelijk om scheuren, putjes en andere oneffenheden van de muren weg te toveren. Eenvoudig, snel en relatief goedkoop. Geen wonder dat glasvezelbehang zo populair is!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline