Eenvoudig energie besparen doe je zo! 0

energie besparen

Energie besparen is nog nooit zo belangrijk geweest. Nu de energieprijzen drastisch zijn gestegen, gaat bijna ieder huishouden veel meer betalen. De energierekeningen worden zo hoog dat mensen moeite krijgen om de vaste lasten bij te houden. Dat moet écht anders! Toch is het niet voor iedereen duidelijk hoe ze invloed kunnen hebben op de hoogte van de energierekening. Energiebewust leven hoeft echter helemaal niet zo moeilijk te zijn. Dit betekent niet dat je je levensstijl drastisch moet omgooien of dure aankopen moet doen. Eenvoudig energie besparen doe je zo!

Energie vergelijken

Heb je er geen oren naar om energiebewuster te leven? Maar vind je wel dat je huidige energierekening veel te hoog is? Dan wordt het hoog tijd om daar iets aan te veranderen. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat mensen vaak gedurende een lange periode bij dezelfde energiemaatschappij blijven. Waarom zou je immers overstappen als je tevreden bent over je huidige maatschappij? Het antwoord is simpel: je kunt enorm veel geld besparen! Dankzij cashback acties en bijzondere welkomstkortingen kun je maar liefst honderden euro’s per jaar besparen. Energie vergelijken loont!

Wist je dat energie vergelijken tegenwoordig helemaal niet meer zo tijdrovend hoeft te zijn? Dankzij online vergelijkingstools zie je binnen één oogopslag waar je het voordeligst uit bent. Zo kun je snel overstappen van energiemaatschappij en ben je altijd verzekerd van het laagste tarief.

Energie besparen tips

Voorkom sluipverbruik

Het is soms verbazingwekkend hoeveel invloed sluipverbruik heeft op de totale energiekosten. Dit is het verbruik die vaak niet wordt opgemerkt door de consument. Denk bijvoorbeeld aan stekkers die onnodig in het stopcontact blijven zitten of apparaten die niet geheel uitgeschakeld worden. Ook zien we regelmatig dat buitenverlichting onnodig blijft branden, simpelweg omdat vergeten wordt deze uit te zetten. Het bovenstaande lijkt misschien niet ontzettend belangrijk, maar kan wel van grote betekenis zijn voor de hoogte van de energierekening. Wanneer je meer inzicht krijgt in het verbruik, zal je merken dat je op deze simpele dingen al heel veel energie kunt besparen.

Maak gebruik van daluren

Steeds meer energiemaatschappijen maken gebruik van zogenaamde dubbele meters. Deze stellen de consument in staat om gebruik te maken van piek- en/of daluren. Tijdens de piekuren wordt er altijd veel gas en stroom verbruikt. Dit is vooral op doordeweekse dagen het geval. De daluren zijn van betekenis als het verbruik doorgaans laag ligt. Denk bijvoorbeeld aan de avonduren of het weekend. Tijdens de daluren betaal je een opmerkelijk laag tarief. Daarom is het verstandig om grote apparaten enkel tijdens de daluren aan te zetten. Probeer daarom de vaatwasser pas voor het slapengaan in te schakelen en was enkel in de avond- of weekenduren. Zo kun je ongemerkt veel geld besparen. Check wel even de voorwaarden van jouw energiemaatschappij. De voorwaarden kunnen per energiemaatschappij verschillen. Zo weet je zeker dat je op de juiste manier gebruik maakt van jouw dubbele meters.

Investeer in duurzame apparaten

Wanneer je gebruik maakt van verouderde apparaten, zal je merken dat het energieverbruik ieder jaar weer hoger komt te liggen. Ze werken niet energiezuinig en dat merk je. Door te investeren in duurzame apparaten kan je op de lange termijn veel geld besparen. Kies hierbij voor grote apparaten met een groen milieulabel.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline