Laminaat kiezen en kopen 0

Laminaat is verkrijgbaar in vele soorten en kleuren. Het is mogelijk om voor een modern, klassiek, neutraal of bijvoorbeeld rustiek laminaat te kiezen. Laminaat is bijna niet te onderscheiden van een echte houten vloer. De prijs is echter een stuk aantrekkelijker en het onderhoud is zeer gemakkelijk. Het is mogelijk om voor het kliklaminaat te kiezen wat ook nog eens zeer gemakkelijk te leggen is. Natuurlijk is het ook mogelijk om de vloer te laten leggen. De complete montage gebeurt dan door een specialist. Het enige wat je dan hoeft te doen is het uitkiezen van de juiste laminaatvloer. De ondervloer en het laminaat wordt dan immers door een specialist gelegd.

Wat is het verschil tussen pvc, laminaat en de houten vloer?

Voordat we nog meer gaan vertellen over laminaat is het goed om het verschil te kennen tussen de drie belangrijkste soorten vloeren: pvc, laminaat en de houten vloer. Laminaat is een materiaal met vier lagen. De toplaag van kunststof, de houtvezel laag en de papierlaag en dan nog de beschermende melanine laag. Laminaat wordt vooral via een klik systeem geleverd. Hierdoor is het mogelijk om de vloer snel en gemakkelijk te leggen.De pvc vloeren worden ook in meerdere lagen gemaakt. Het zijn meerdere lagen polyvinylchloride. Het Is een vochtbestendig, slijtvast en geluiddempend materiaal. Het is erg sterk en duurzaam. In vergelijking met laminaat is het wat prijziger.Houten vloeren zijn er in vele verschillende soorten materialen. Zo zijn er eiken vloeren, beuken, grenen en ook vuren vloeren. Het is duurder dan pvc en laminaat. Het is daarnaast ook belangrijk om de vloer goed te onderhouden.

vloer zelf leggen of laten leggen

Goedkoop laminaat

In vergelijking met een pvc vloer of een normale houten vloer is laminaat financieel het aantrekkelijkste. Het is mogelijk om zeer goedkoop laminaat te kiezen, waardoor het laminaat kopen minder pijnlijk wordt voor de portemonnee. Er zijn vaak meerdere productlijnen van een fabrikant waar je uit kunt kiezen. Het goedkope laminaat is hierbij vaak de budgetlijn. De kwaliteit kan anders zijn, doordat het laminaat vaak wat dunner is. Iedereen kan voor zichzelf beslissen of dit wel of niet aantrekkelijk is. Vaak zijn er ook aanbiedingen van laminaat waarmee je hoogwaardig laminaat voor een lagere prijs kunt kopen.

Laminaat laten leggen of het zelf doen?

Laminaat is in de meeste gevallen uitgerust met een kliksysteem. Hierdoor is het relatief gemakkelijk om de vloer te leggen. Natuurlijk is het wel belangrijk om jezelf goed voor te bereiden wanneer je de laminaatvloer zelf gaat leggen. Zorg dat de laminaatvloer op temperatuur komt. Ook is het belangrijk om de juiste ondervloer te kiezen. Met een goede ondervloer is het mogelijk om te zorgen voor minder geluidsoverlast en ook een betere isolatie om de ruimte warm te houden. Daarnaast is het van groot belang om de vloer een centimeter van de rand af te leggen. Het laminaat heeft dan voldoende ruimte om uit te zetten. De vloer zal hierdoor niet krom gaan staan.

Heb je zelf weinig tijd om de laminaatvloer zelf te leggen? Ben je niet zo handig? Of is het geen favoriet klusje van je? Dan is het ook mogelijk om een professional de vloer te laten leggen. Ze weten precies wat ze moeten doen en zorgen voor een perfect gelegde vloer. Natuurlijk zetten ze de plinten ook netjes aan de muur.

Laminaat laten leggen of het zelf doen?

De ondervloer en plinten

Wanneer je een laminaatvloer gaat kopen kies je natuurlijk als eerste het laminaat zelf. Je kiest de kleur en de look welke jij mooi vindt. Het is belangrijk om de ondervloer en plinten echter ook niet te vergeten. Kies voor een goede en sterke ondervloer welke zorgt voor voldoende isolatie. Isolatie om de warmte in de woning te houden en ook geluidsisolatie.

De plinten maken het helemaal af. Het is de afwerking en aansluiting van de vloer en de wanden. Het is mogelijk om dezelfde kleur plint te kiezen als het laminaat. Ook zijn er andere opties. Het is goed om te kijken welke plint het beste bij jouw woning past. Er zijn plakplinten en ook hoge plinten om zelfs de kabels van de boxen in weg te werken. Er zijn volop mogelijkheden.

Het kiezen van laminaat

Uiteindelijk is het belangrijkste natuurlijk om een laminaat te kiezen welke past bij de rest van je woning of kantoor. De kleur is vaak doorslaggevend en het motief van het laminaat. Mogelijk wil je een laminaat met een mooie nerf of v-groef? Een wit laminaat, licht laminaat, natuur laminaat of bijvoorbeeld eiken laminaat. Er zijn zoveel mogelijkheden tegenwoordig. Ontdek alle opties en mogelijkheden op onze site. Onze medewerkers zijn je graag van dienst om de juiste keuze te maken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline