Creatief schrijven: zo maak je een heerlijk schrijfhoekje in eigen huis 0

pennen

Schrijven met pen en papier wordt nog altijd te vaak onderschat. Door de digitalisering van onze samenleving is het zo gemakkelijk om even snel een laptop, tablet of smartphone erbij te pakken als iets opgeschreven moet worden. Het gevolg? Mensen schrijven steeds slechter. Het handschrift wordt minder, de creativiteit tijdens het schrijven gaat achteruit en we vinden minder snel een uitlaatklep voor onze gevoelens. Kortom, hoog tijd om hier verandering in te brengen.

Wil jij je meer richten op het schrijven met vulpen en papier? Dan wil je natuurlijk wel over een rustige ruimte beschikken om hier gebruik van te kunnen maken. In dit artikel geven we een aantal tips hoe jij een creatief en comfortabel schrijfhoekje in eigen huis maakt.

Onderzoek of er een extra ruimte te creëren is

Het is natuurlijk ontzettend wanneer je van een eigen creatieve ruimte gebruik kunt maken. Helaas beschikt niet iedereen over die luxe, maar in sommige gevallen valt dit wel degelijk te realiseren. Denk er bijvoorbeeld over na om het washok iets meer op te ruimen, zodat er een bureautje geplaatst kan worden of kies ervoor om een logeerkamer tevens als ‘hobbyruimte’ te gebruiken.

Bedenk goed dat je voor creatief schrijven weinig nodig hebt. Enkel een goede Parker pen kopen bij Pwakkerman.com, een notitieblok en een fijn bureau is al voldoende. Denk dan ook niet dat je ineens heel veel ruimte vrij moet maken, want dit is echt niet noodzakelijk. Hou het simpel en prikkel je eigen creativiteit!

pen-vulpen

Schrijfhoekje in de slaapkamer

Het is natuurlijk niet altijd mogelijk om een gehele ruimte vrij te maken. Dat is ook niet erg, want zoals hierboven al aangegeven is er weinig ruimte noodzakelijk om een schrijfhoekje te creëren. De slaapkamer is hier bij uitstek geschikt voor. Hier gebruik je doorgaans al rustgevende kleuren en materialen en is het overdag vrij rustig. Hierdoor beschik je over een heerlijk plekje waar je je even kunt terugtrekken gedurende de dag.

Simpelweg wat hersenspinsels opschrijven met je favoriete mont blanc pen van Pwakkerman.com, je gevoelens delen of beginnen aan een eigen verhaal. Mogelijkheden genoeg. Wil je je creativiteit nog wat meer prikkelen? Hang dan mooie en inspirerende schilderijen boven het bureau, zodat je hier af en toe naar kunt kijken tijdens een writersblock. Bovendien geven deze schilderijen ook nog eens sfeer aan de rest van de slaapkamer. Win-win!

Schrijven in de woonkamer

Lukt het nou echt niet om tijd vrij te maken om je lamy vulpen er bij te pakken? Of is er gewoonweg geen ruimte meer over in de rest van het huis? Geen paniek! Er zijn genoeg manieren om schrijfhoekjes in de rest van de woning te creëren. Zelfs de woonkamer is hiervoor geschikt. Zo kan je een stijlvol bureau ook prima achter de bank plaatsen. Dit geeft niet alleen een speelse uitstraling aan de woonkamer, maar zo zorg je ook nog voor een soort ‘scheiding’. Natuurlijk is deze optie iets minder geschikt wanneer het alle dagen heel druk is in de woonkamer. In dat geval kun je er wellicht voor kiezen om je bureau naar de hal (indien deze breed genoeg is) te verplaatsen of in een andere gesloten ruimte te realiseren.

Je hebt niet veel nodig om het creatieve schrijven (opnieuw) op te pakken. Maak het jezelf dan ook niet te moeilijk. Pak je Waterman pen van Pwakkerman erbij en ga aan de slag. Meer heb je bijna niet nodig.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline