Zo kies je de beste raambekleding voor iedere ruimte 0

Raambekleding wordt nog te vaak onderschat bij het stylen van een woning. Veel mensen zien dit pas als laatste ‘item’ op hun to-do lijstje. Iets wat ze even snel gedaan willen hebben om het geheel compleet te maken. Fout! Want raambekleding vormt juist de belangrijkste basis voor ieder interieur. Samen met de vloeren en de wanden zorgen zij ervoor dat een ruimte sfeervol en functioneel is. Pas wanneer die basis klopt kun je gaan nadenken over andere zaken die moeten worden toegevoegd.

Ben jij toe aan nieuwe raambekleding? Of betrek je binnenkort een nieuwe woning en wil je binnenkort gordijnen op maat bestellen? Dan kunnen we het ons voorstellen als je overweldigd raakt door het aanbod. In dit artikel helpen we je een beetje op weg en leggen we uit hoe je de beste raambekleding per ruimte kiest. Lees mee en laat je inspireren!

De slaapkamer

In de slaapkamer is het met name van belang dat je het goed donker kunt maken in de ruimte. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die in een donkere ruimte slapen ook een veel effectievere nachtrust ervaren. Bovendien voelen ze zich doorgaans gelukkiger. Kortom, genoeg redenen om hier werk van te maken. Maar voor welke raambekleding kies je dan?

De meest gebruikte vorm van raambekleding in de slaapkamer is het verduisterende rolgordijn. Deze is eenvoudig in gebruik en houdt het licht buiten. Zorg er wel voor dat je de rolgordijnen combineert met zijgeleiders en een cassette, anders loop je het risico dat deze gaat klapperen of lichtkieren overlaat. Hierdoor zal je nachtrust alsnog verstoord worden.

Je kunt er ook voor kiezen om een rolluik met gordijnen te combineren. Het rolluik sluit het licht buiten en het gordijn geeft de benodigde hoeveelheid sfeer. Win-win! Toch is dit wel een relatief dure optie, waardoor deze minder vaak wordt gekozen dan het populaire verduisterende rolgordijn.

Raamdecoratie in de woonkamer

Met de raamdecoratie in de woonkamer kan je werkelijk alle kanten op. Stem deze af op je huidige interieurstijl. Zo zijn aluminium of houten jaloezieën de perfecte eyecatcher voor een industrieel interieur, terwijl in een klassiek interieur mooie standaard gordijnen weer tot hun recht komen.

In de woonkamer is het tevens belangrijk dat er niet alleen voldoende lichtval is, maar ook voldoende privacy aanwezig is. Een goede keuze hiervoor zijn inbetween gordijnen. Deze gordijnen zorgen ervoor dat je wel naar buiten kunt kijken, maar passanten niet naar binnen kunnen gluren. Dit is vooral in de woonkamer een fijne gedachte. Bovendien blijft er voldoende licht naar binnen komen door de minimale dikte van de stof.

Goede raambekleding in de badkamer

De meeste mensen vinden het lastig om goede raambekleding voor de badkamer te vinden. De badkamer is immers een vochtige ruimte en je wil voorkomen dat de raambekleding snel beschadigd of beschimmeld zal raken.

Kies daarom in de badkamer voor raambekleding van waterbestendige materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aluminium en polyester. Deze kunnen dat vocht gemakkelijk aan en besparen jou een heleboel extra kosten. Kies daarom voor mooie jaloezieën, een aluminium rolgordijn of polyester plisségordijnen. Bijkomend voordeel is dat deze raambekleding ook nog eens stuk voor stuk veel licht doorlaat, maar wel de privacy waarborgt. Perfect voor in de badkamer dus!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline