Dankzij eigen kinderzwembad toch nog kunnen zwemmen 0

kinderzwembad

Zijn jouw kinderen ook zulke waterratten en doen ze niets liever dan in de zomer een plons nemen in het zwembad? Helaas is het nu nog onzeker of de openbare zwembaden en zwemplekken opengaan door de huidige lockdown situatie. Maar, hiervoor is er een oplossing, lees dus gauw verder.

Beginnen met zwemmen

Voor kinderen tot vier jaar is het aanleren de zwemtechnieken nog erg lastig. Wel kunnen hele jonge kinderen al vertrouwd raken met water en dit associëren met plezier. Ga alvast oefenen met je kind door te draaien of drijven met behulp van jouw begeleiding uiteraard. Voordat je kind op zwemles gaat, weten ze al een beetje wat hen te wachten staat en voelen ze zich vrijer en vertrouwd. Dit kan in bad maar ook met behulp van onderstaande tip.

Kinderzwembad

Vaak zoeken kinderen in de hete zomerdagen verkoeling in de schaduw of onder de sproeier. Of wat dacht je van een waterballonnen gevecht? Om je kinderen net wat meer verkoeling te geven en ze te laten zwemmen, is een kinderzwembad de ideale oplossing. Jong geleerd is oud gedaan. Wil je graag dat je kinderen alvast kennis maken met een zwembad? En eventueel leren om kopje onder te kunnen gaan? Schaf eenvoudig en snel een kinderzwembad aan. Ze zijn er in allerlei verschillende vormen en maten. Voor peuters en kleuters is er ruimschoots keuze, bijvoorbeeld met een leuke print van vissen, Winnie de Poeh of in regenboogkleuren. Met een klein laagje water is het veiliger te handhaven. Het welbekende peuterbadje. Zijn de kinderen al wat ouder en willen jullie ze echt kennis laten maken met zwemmen of willen ze graag een stukje oefenen op bijvoorbeeld de borstcrawl? Dan bieden vierkante zwembaden een uitkomst. Met stijve wanden en een capaciteit van 999 liter is dit zeker mogelijk. Nog een pluspunt aan zo’n groot kinderzwembad is dat het hele gezin er tegelijk in kan door de ruimte. Wil je ook nog beschermen tegen de zon? Dan is er zelfs een opblaaszwembad met zonnedak.

Indien je jouw baby laat zwemmen let er dan op dat het watertemperatuur tussen de 30 en 32 graden ligt bij voorkeur. Zorg dat er voldoende schaduw is en laat je kind niet langer dan 30 minuten zwemmen. In het begin is zelfs een kwartier al meer dan voldoende.

Waterplezier

Wil je nog meer verkoeling en plezier? Trek met het hele gezin erop uit en zoek een plaats in Nederland op waar je lekker kunt zwemmen en waar niet veel andere mensen zijn. Ga bijvoorbeeld naar de meren van Friesland. De rust, ruimte en Friese nuchterheid maken het een Oer Hollandse vakantie. Hier kunnen waterliefhebbers hun hart ophalen; van suppen, zwemmen, zeilen, kanoën tot bootje varen. Ideaal als je het ons vraagt. Een voordeel is dat de oudere kinderen meer ruimte hebben om rond te zwemmen en grotere afstanden overbruggen.

Met bovenstaande tips en aanschaf van een eigen kinderzwembad, kunnen jullie toch nog zwemmen. Er zijn genoeg creatieve alternatieven om niet te stoppen met waterpret.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline