De beste papierversnipperaars voor thuisgebruik 0

De beste papierversnipperaars voor thuisgebruik

Heb jij nog geen papierversnipperaar in huis? Op kantoren zijn deze apparaten voor het vernietigen van papier tegenwoordig onmisbaar geworden. Zeker nu de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing is sinds 25 mei 2018. Met deze wet werden privacyrechten versterkt en uitgebreid, waardoor een goede papiervernietiger een musthave is geworden. Niet alleen voor bedrijven, maar ook voor je eigen huishouden. Met het gebruik van een papierversnipperaar bescherm je namelijk je eigen privacy en die van anderen en kun je identiteitsfraude voorkomen. Zo’n toestel is dan ook een kleine investering in je eigen veiligheid. Vind je het moeilijk om het juiste model voor jouw wensen te vinden? Met onderstaande punten gaat het je lukken!

Welk type papierversnipperaar is geschikt voor mij?

Er bestaan veel verschillende soorten papierversnipperaars. Hierdoor kan het lastig zijn om door de bomen het bos te zien en het juiste model uit te zoeken. Het belangrijkste onderscheid om te maken is het verschil tussen papiervernietigers voor kantoor en papiervernietigers voor thuisgebruik. Een groot apparaat dat geschikt is voor meerdere personen en intensief gebruik heb je niet nodig in je woning. Het is dan ook zonde om meer geld uit te geven aan een kantoormachine. Let er daarom bij de aanschaf op dat je een apparaat voor thuisgebruik kiest.

Geluidsniveau papierversnipperaar

Op kantoren maakt het meestal niet zoveel uit hoeveel geluid een papierversnipperaar produceert, maar thuis wil je je waarschijnlijk geen zorgen hoeven maken over geluidsoverlast. Het is dan ook verstandig om een apparaat met een laag geluidsniveau te zoeken. Machines met een geluidsniveau rond de 60 dB voldoen aan deze wens.

Geluidsniveau papierversnipperaar

Veiligheidsniveau papierversnipperaar

Elke shredder heeft een bepaald veiligheidsniveau. Dit wordt aangegeven met een cijfer van 1 t/m 7, waarbij 1 een laag veiligheidsniveau is en 7 het hoogste niveau. De volledige benaming van een veiligheidsniveau wordt dan bijvoorbeeld Din P-1, voor een papierversnipperaar die papier in brede stroken verdeeld. Een papiervernietiger met veiligheidsniveau Din P-7 zorgt letterlijk voor de versnippering van het papier en creëert duizenden onleesbare snippers om datamisbruik compleet onmogelijk te maken. Welk veiligheidsniveau je nodig hebt, is een persoonlijke keuze en hangt natuurlijk af van het type documenten dat je wil vernietigen.

Kantoorartikelen vernietigen

Papierversnipperaars zijn niet alleen bedoeld om papieren documenten mee te versnipperen. Sommige papiervernietigers maken het mogelijk om ook andere materialen te vernietigen. Zo kunnen bepaalde modellen kleine kantoorartikelen, zoals usb-sticks, paperclips of nietjes, verwerken. Wil je een creditcard vernietigen? Ook hier kan een shredder uitkomst bieden om je veiligheid te waarborgen.

Aan de slag

Dit zijn de belangrijkste punten waar je op moet letten bij de aanschaf van een papierversnipperaar. Houd deze tips in gedachten, ga op zoek en binnen de kortste keren heb je een papiervernietiger met goede papieren in huis staan.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline