In je vrijetijd eigen schrootkunst maken 0

In je vrijetijd eigen schrootkunst maken

Een levensgroot beeld, kunst voor aan de muur, een kunstig bijzettafeltje of hele kleine poppetjes voor in een vitrine. Allemaal gemaakt van oude onderdelen van auto’s. Steeds meer kunstenaars ontdekken het oude metaal als prachtig materiaal om mee te werken. Toch hoef je niet perse een kunstenaar te zijn om leuke meubels, woonaccessoires en kunst te maken voor in je huis van oude auto onderdelen. Als je hobbyist bent lukt het ook! Op het internet vind je vele voorbeelden als inspiratie.

Kleine auto onderdelen verzamelen om mee te beginnen

Wellicht heb je ze wel eens ergens zien staan of ben je ze op het internet tegen gekomen. De bougie poppetjes, dieren, vliegtuigen, motors enz. Ken je ze niet? Kijk dan maar eens op de website van pinterest. Deze grappige kleine kunstwerkjes zullen gegarandeerd bekijks trekken als je ze plaatst op de vensterbank, het schapje in de woonkamer of een vitrinekast. Het voordeel van deze kleine schrootkunst is dat je er geen zware machines voor nodig hebt om ze te kunnen maken. Ook de onderdelen zijn eenvoudig te verkrijgen. Ze komen misschien zelfs wel uit je eigen auto. Want bijvoorbeeld de bougies van een auto maar ook vele andere kleine onderdelen moeten geregeld vervangen worden. Koop je nieuwe auto onderdelen op de website auto-onderdelen24.nl en gebruik de oude onderdelen voor je kunstwerkjes. Je hebt vast ook nog wel een bak met oude wieltjes, schroefjes, moertjes en ringetjes in de schuur staan. Ook deze kun je mooi gebruiken.

Plekken om materiaal te verzamelen voor het inrichten van jouw woning

Wordt schrootkunst je hobby en heb je nog meer onderdelen nodig? Maak dan ook van het zoeken naar “nieuw” oud ijzer een hobby. Zoek op de autosloop of langs de kant van de weg, vraag buren, kennissen en familie om oud ijzer onderdelen. Als je creatief bent kun je werkelijk ieder stukje metaal, groot of klein gebruiken voor jouw nieuwe creatie. Verzamel een serie kleine of grote onderdelen en ga weer aan de slag met je volgende meubelstuk, woonaccessoire of kunststuk.

Met een soldeerbout je eigen kunst maken

Als je een reeks kleine auto onderdelen en andere oude metalen voorwerpen verzameld hebt kun je eigenlijk al beginnen met het maken van je eigen kunst. Het enige wat je nog nodig hebt is een soldeerbout. Als hobbyist heb je deze vast en zeker al in huis. Met een soldeerbout kun je koper, ijzer, blik, zilver, messing, zink en staal aan elkaar maken. Chroom kun je niet solderen en voor aluminium heb je een speciaal vloeimiddel nodig. Ben je klaar met je kleine kunstwerkjes en vind je het maken van schrootkunst nog steeds leuk? Dan kun je jezelf altijd verdiepen in de grotere auto onderdelen. Zoals de motorkap, het dak of de gehele voorkant of achterkant van een auto. Er worden prachtige meubels van gemaakt, zowel bankstellen als tafels en dergelijke. Echter zal je hiervoor toch wat grotere machines  moeten aanschaffen. Begin dus klein en kijk of het maken van schrootkunst jouw nieuwe hobby wordt!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline