Hoe draag je je diamanten ring? 0

Hoe draag je je diamanten ring?

Aan welke hand en aan welke vinger draag je je diamanten ring? Dat is de aloude vraag wanneer je je gaat verloven. Wat is traditie? Mag je hiervan afwijken?
We leggen je uit waar de verschillende tradities vandaan komen.

De verlovingsring aan de linkerhand? Of toch rechts?

De een zegt links, de ander rechts. Maar we beginnen bij de oorsprong, namelijk de reden waarom de ring aan een ringvinger wordt gedragen. Dit stamt uit de tijd van de oude Grieken, de Romeinen en de Egyptenaren. Zij dachten dat een ader vanaf de linker ringvinger rechtstreeks verbonden zou zijn met het hart.

Vanuit de Christelijke Kerk is de traditie ontstaan om de trouwring aan de ringvinger te dragen. De gedachte hierachter is dat bij het afleggen van de gelofte de trouwring door de geestelijke van duim naar wijsvinger en naar middelvinger werd verplaatst, in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Eindigend met amen aan de ringvinger. Besloten werd dat de trouwring aan de linkerhand gedragen zou worden, en de verlovingsring aan de rechterhand.

In de 16de eeuw werd door protestantse kringen een voorstel tot afschaffing van de trouwring neergelegd bij de Kerk. Dit leidde tot protest binnen hun eigen kring, waardoor als compromis werd besloten om de trouwring voortaan aan de rechter ringvinger te dragen.

Dus gezien vanuit het geloof wordt hedendaags door katholieken de verlovingsring rechts gedragen, en de trouwring aan de linker ringvinger. Door protestanten wordt de trouwring juist rechts gedragen, en de verlovingsring links.

De verlovingsring aan de linkerhand? Of toch rechts

Wat wil jij?

Sommigen kiezen ervoor om de diamanten ring niet te dragen aan de schrijfhand. Dit omdat met deze hand de meeste handelingen worden uitgevoerd, en er dus meer kans zou zijn op slijtage of beschadiging.

Aan welke ringvinger je jouw diamanten verlovingsring gaat dragen, hangt uiteindelijk met name af van wat jij zelf het prettigst vindt, indien je niet bent gebonden aan de regels van een geloof.

De traditie van een diamanten verlovingsring

De diamanten verlovingsring is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Maar ook deze traditie heeft een oorsprong. De eerst bekende diamanten verlovingsring werd in 1477 door aartshertog Maximiliaan van Oostenrijk gegeven aan Maria van Bourgondië. Het was bedoeld om mee te pronken. En dat is natuurlijk ook steeds meer een uitgangspunt geworden wanneer men zich tegenwoordig verlooft. Dat de dame gevraagd wordt onder begeleiding van een prachtig sprankelende diamanten ring.

Diamanten ring van DiamondsByMe

Voor een diamanten ring ben je bij DiamondsByMe aan het juiste adres. DiamondsByMe combineert het eeuwenoude sieraden ambacht met de nieuwste technologieën, en vervaardigt gouden en platina sieraden met edelstenen van de beste kwaliteit. DiamondsByMe biedt een uitgebreid assortiment diamanten met verschillende slijpwijzen en steengroottes. Briljant geslepen diamanten vanaf 0.3 karaat komen standaard met een GIA certificaat. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat jouw diamanten ring van een goede tot uitstekende kwaliteit is.
Dus aan welke vinger je jouw verlovingsring ook draagt, met een diamanten ring van DiamondsByMe zit je altijd goed!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline