De grootste voordelen van een serre aan huis 0

De grootste voordelen van een serre aan huis

Niet iedereen is even tevreden over het Hollandse klimaat. Voor de mensen met een tuin is ons klimaat vaak een tegenvaller. Als je over een prachtige, grote tuin beschikt, dan wil je hier ook vaak gebruik van kunnen maken. Er zijn echter genoeg jaren waarop de keren dat je in de tuin hebt kunnen zitten op één hand te tellen zijn. Zonde, nietwaar?! Het is dan ook niet vreemd als je op die momenten over het plaatsen van een serre nadenkt. Een serre is namelijk een prima oplossing om het hele jaar door van het ‘buitenleven’ te kunnen genieten, zonder gestoord te worden door het Nederlandse weer. Toch is het laten plaatsen van een serre een enorme aanpassing voor het huis. Daarom moet hier niet te licht over worden nagedacht.

Wil jij graag een serre kopen? Maar ben je nog altijd niet overtuigd? Hieronder vind je de grootste voordelen van een serre aan huis om die keuze hopelijk iets gemakkelijker te maken.

Voordelen in huis

Kies je er voor om een serre aan huis te plaatsen? Dan levert dit veel voordelen op voor het wooncomfort. Zo geniet je direct van veel meer lichtval in huis. Zeker wanneer de serre rondom glas heeft. Dat zorgt niet alleen voor extra lichtval, maar brengt ook extra warmte in huis. Hierdoor ben je over het algemeen veel goedkoper uit als het gaat om de energierekening. Je betaalt immers minder elektriciteitskosten doordat er minder verlichting hoeft te branden en je betaalt ook nog eens minder gas, doordat het huis bij ieder zonnetje al snel warm zal worden. Dat is zeker in het vroege voorjaar en de winter een groot voordeel. Hierdoor hoef je veel minder te stoken. Iets wat met de huidige hoge energieprijzen alleen maar een opluchting kan zijn.

Wees je er echter wel van bewust dat het in de zomermaanden hierdoor ook een stuk warmer kan zijn in huis. Hier moet wel goed over worden nagedacht en behoort ook tot één van de weinige nadelen van een (glazen) serre aan huis.

Door de bouw van de serre zal het huis tevens groter lijken. Een deel van de tuin zal wegvallen, maar hiervoor in de plaats krijg je wel veel meer woonruimte. Ideaal voor een groeiend gezin.

Het hele jaar door genieten van de tuin

Natuurlijk hoef je niet voor een gesloten serre aan huis te kiezen. Ook een open variant is een prima keuze. Op die manier profiteer je immers het hele jaar door van de tuin. Een serre overkapping maakt dat je bij iedere weersomstandigheden kunt genieten van het buitenzijn. Lekker met een warme jas en een kop koffie onder de overkapping zitten, luisteren naar het geluid van de regen die met bakken naar beneden komt en ondertussen een gesprekje voeren met familie en vrienden. Het klinkt bijna therapeutisch. Misschien is dat het ook wel. Lekker genieten van het buitenzijn. Het buitenleven. Jouw eigen tuin. Het hele jaar door. Dat is waar het allemaal om draait.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline