Zo richt je jouw besteklade het beste in! 0

Zo richt je jouw besteklade het beste in

Je denkt er waarschijnlijk niet zo vaak over na, maar er zullen waarschijnlijk weinig dingen in jouw woning zijn die je regelmatig gebruikt dan de inhoud van jouw besteklade. Je gebruikt op een dag dan ook veel verschillende soorten bestek uit de besteklade. Om dit iedere dag weer op een comfortabele manier te kunnen doen dient de besteklade op de juiste manier gevuld te zijn. Ben jij benieuwd hoe jij jouw besteklade het beste kunt vullen? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je namelijk meer over de factoren waar je rekening moet houden omtrent het vullen van jouw besteklade.

Gezinsgrootte

De grootte van jouw gezin hangt sterk samen met de inhoud van jouw besteklade. Hierin geldt over het algemeen, hoe meer mensen er bij het gezin horen, hoe meer bestek je ook nodig zult hebben. Over het algemeen raden we hierin aan om minimaal 3 stuks bestek per maaltijd aan te houden. Heb je dus een gezin van 4? Dan kun je het beste twaalf messen in huis halen die bedoeld zijn voor het avondeten. Ditzelfde geldt voor de vorken en voor de lepels.

Hoe vaak eten jullie thuis

Hoe vaak jullie thuis eten hangt natuurlijk sterk samen met de hoeveelheid bestek die jullie nodig hebben. Als jullie bijvoorbeeld een gezin van 4 zijn, waarvan niemand thuis luncht, dan heb je natuurlijk veel minder bestek nodig dan wanneer iedereen thuis zou lunchen. We kunnen je overigens aanraden om hier niet al te veel rekening mee te houden. Een situatie kan namelijk maar zo veranderen. Het kan maar zo dat jullie over een half jaar allemaal toch thuis lunchen. Koop daarom altijd bestek sets. Mocht de situatie dan veranderen waardoor er toch meer thuis gegeten wordt, dan kunnen jullie altijd nog genieten van matchende stukken bestek!

Leeftijden binnen het gezin

Een andere bepalende factor voor de inhoud van de besteklade zit hem in de leeftijden van de verschillende personen binnen het gezin. Dit is eigenlijk alleen het geval wanneer er kinderen tot de leeftijd van 12-14 in het gezin zijn. Voor kinderen onder de 12-14 heb je namelijk speciaal kinderbestek nodig. Dit bestek is over het algemeen een stuk minder scherp en daarom ook veel veiliger in het gebruik. Vanaf de leeftijd 12-14 moeten de kinderen over het algemeen voldoende inzicht hebben om met ‘volwassen’ bestek om te gaan!

Wat eet jouw gezin?

De laatste factor die van grote invloed is, heeft betrekking tot het eetpatroon van jouw gezin. Dit komt met name doordat verschillende maaltijden met verschillende stukken bestek genuttigd dienen te worden. Eet jouw gezin bijvoorbeeld ‘s ochtends brinta of cornflakes? Dan zal jouw gezin veel meer lepels nodig hebben dan een gezin waarin iedereen brood eet als ontbijt. Ditzelfde geldt overigens ook voor de overige maaltijden op een dag. Het ene gezin eet dan ook altijd soep tijdens de lunch en een toetje na afloop terwijl het andere gezin dit helemaal niet doet. In het gezin waarin elke lunch soep gegeten wordt en ieder diner met een toetje wordt geëindigd zijn vanzelfsprekend meer lepels nodig dan in een gezin waarin dit niet gedaan wordt!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline