De grootste woontrends van 2023 0

De grootste woontrends van 2023

Niet te geloven dat we alweer in het laatste kwartaal van het jaar terecht zijn gekomen. De feestdagen staan alweer bijna voor de deur. Nog heel even en dan zeggen we 2022 vaarwel en gaan we op richting het nieuwe jaar. Dat betekent ook dat er dit jaar veel te doen is in de interieurwereld. Deze maanden worden namelijk de nieuwste woontrends van 2023 gelanceerd. Iets waar stylisten en liefhebbers van woninginrichting meestal niet op kunnen wachten.

Inmiddels is er al veel bekend. Hoog tijd om de grootste woontrends van 2023 dus onder de loep te nemen. We zetten de meest opvallende voor je op een rijtje.

Meer natuurlijke elementen

Het zal niemand zijn ontgaan dat we in de afgelopen jaren meer binnen hebben gezeten dan in alle jaren daarvoor. Geen wonder ook. Door de pandemie mochten we hele winters eigenlijk nauwelijks iets doen. Hierdoor zaten we meer in huis en werden we ook kritischer op onze eigen inrichting. Tegelijkertijd snakken we naar de natuur. Gewoon lekker buiten zijn, erop uit gaan. Dit merk je dan ook weer duidelijk terug in de woontrends van het komende jaar. Meer dan ooit tevoren zien we natuurlijke elementen terug in huis. De bekendste woontrend die hierbij past is toch wel de bohemian woontrend. Natuurlijke elementen mogen het komende jaar dan ook (opnieuw) niet ontbreken.

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelde een allesbepalende rol in 2022 en zal dit ook in 2023 in toenemende mate weer gaan doen. Door de inflatie en de klimaatproblematiek van dit moment, zien we dat mensen steeds meer streven naar duurzaamheid. Ze kiezen veel minder snel voor goedkope producten uit confectiewinkels, maar kijken verder naar duurzame producten van hoogwaardige materialen en een langere levensduur.

Deze trend van duurzaamheid kan op verschillende manieren worden vertaald. Zo kiest men vooral voor meubels van hoogwaardige materialen, maar is ook duidelijk een stijgende populariteit van tweedehands meubels te zien. Mensen die oude meubels opkopen en deze recyclen. Zo bespaar je niet alleen geld. Het geeft ook heel erg veel voldoening om naar deze pareltjes op zoek te gaan. Dit voelt veel fijner dan wanneer je simpelweg iets bestelt in een webshop.

Geen standaard RAL kleuren meer

De beste manier om je interieur een andere uitstraling te geven is door simpelweg een nieuwe lik verf op de muren te gebruiken. Waar je voorheen nog met de standaard RAL kleuren weg kon komen, is dat het komende jaar niet meer het geval. Opvallend voor de woontrends van 2023 is namelijk het warme en uitgesproken kleurgebruik. Muren blijven niet langer wit of antraciet, ze krijgen een warme, opvallende kleur om zo de ruimte nóg sfeervoller te maken.

Dit is natuurlijk een fantastische woontrend voor alle creatievelingen onder ons. Zij kunnen naar lieve lust verschillende kleuren en stijlen met elkaar combineren. Alles kan en mag in het nieuwe jaar. Ook heel trendy is het doortrekken van de kleuren op de muren naar het plafond. Een wit plafond tegen een muur met een bordeaux kleur is dus absoluut not done.  

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline