Hier moet je op letten bij het kiezen van een nieuw interieur 0

Hier moet je op letten bij het kiezen van een nieuw interieur

Ben je toe aan wat vernieuwing in huis? En heb je je zinnen op een compleet nieuw interieur gezet? Dan duizelt het je misschien van de verschillende mogelijkheden. Op het gebied van interieur is er veel te vinden. Denk alleen maar aan alle verschillende interieurstijlen. Bovendien wil je natuurlijk ook dat dit binnen je budget past. Genoeg om aan te denken dus. Maar hoe maak je de juiste keuzes? Waar let je op bij het kiezen van een nieuw interieur? We zetten een aantal belangrijke tips op een rijtje.

Maak een duidelijk plan

Voordat je begint is het eerst belangrijk om een duidelijk plan op te stellen. Hoe zie je dit nieuwe interieur voor je? Pak je slechts één kamer in huis aan? Of geldt dit voor alle kamers? Welke kamers zullen dit dan staan? Richt je ze geheel opnieuw in of laat je ook bepaalde dingen hetzelfde? Denk goed na over wat je uiteindelijke einddoel is. Zo weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt.

Pak je meerdere kamers aan? Dan is het leuk om in al deze kamers hetzelfde thema of interieurstijl door te voeren. Zo voelt het echt als één geheel.

Begin bij de basis

Soms is het helemaal niet noodzakelijk om allemaal nieuwe meubels te kopen en werkt het al om enkel de basis om te gooien. Denk hierbij aan de vloeren, gordijnen en natuurlijk de muren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een nieuw behangetje op de muren? En nee, behang is niet ouderwets. Dit is tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar en geeft jou de mogelijkheid om je interieur iets heel unieks mee te geven. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een accentmuur te behangen en de rest te verven. Hiermee maak je echt een statement.

Doe online inspiratie op

Wil je toch de gehele ruimte vernieuwen? Dan zal je ontzettend veel keuzes moeten maken. Daarom is het belangrijk om eerst online de nodige inspiratie op te doen. Bedenk goed welke meubels je precies nodig hebt en welke stijlen jou het meest aanspreken. Wellicht kan je ook al bij bekende meubelzaken het aanbod bekijken. Maak vervolgens een moodboard met de meubels die jou het mooist lijken en neem deze mee tijdens een bezoekje aan de winkel. Zo wordt het vinden van de juiste meubels direct een stuk makkelijker.

Maak een geheel nieuwe indeling

Zodra de ruimtes leeg zijn, beschik je ook over de unieke mogelijkheid om weer vanaf het begin op te bouwen. Dit betekent dus ook dat je de indeling naar lieve lust kunt veranderen. Bijvoorbeeld door de meubels op een geheel andere plek te zetten dan voorheen. Dat zorgt direct voor een totaal andere ervaring in huis.

Je kunt dit van tevoren al een beetje inschatten door een tekening van de huidige indeling te maken. Bekijk goed of het mogelijk is om te schuiven met meubels en hoe praktisch dit in werkelijkheid is. Je kunt zo zelfs de woonruimte vergroten. Een goede voorbereiding is het halve werk. Zo neemt het daadwerkelijke verbouwen en inrichten veel minder tijd in beslag. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline