De keuken industrieel inrichten 0

keuken industrieel inrichten.v2

Als je een mooi industrieel pand hebt, dan wil je natuurlijk geen ‘gewone’ keuken, maar wil je je keuken industrieel inrichten. Je hoeft niet per sé een klusjesman te zijn om industriële elementen in je keuken in te werken. Iedereen kan, met wat fantasie, een stijlvolle keuken inrichten. Wij helpen jou graag op weg met een paar tips!

Behoud de structuur van het gebouw

Als je pand kale bakstenen muren of een betonnen vloer heeft, laat deze gewoon zo. Loopt er een grote buis van een nutsleiding door je keuken (airco of verwarming bijvoorbeeld)? Stop ze niet weg. Ligt er nog een oude tegelvloer in je keuken? Ga geen nieuwe keuken tegels kopen. Behoud deze vloer want hij geeft extra allure aan de ruimte. De open structuur met alle buizen, trappen en dergelijke meer geeft juist het stoere karakter aan een industriële keuken.

Kies voor ruw en stoer

Industriële panden maakten vroeger gebruik van eerlijke materialen: metaal, hout, beton en glas bijvoorbeeld. Hou je hier ook aan bij de inrichting van je industriële keuken. Combineer deze materialen zodat je een robuuste uitstraling bekomt. Hou het bij neutrale kleuren zoals grijs, wit, bruin en beige. Eventueel kun je kiezen voor een paar felgekleurde items als blikvangers. Maar overdrijf hier niet in. De algemene aanblik moet één ruw geheel blijven.

Kleed mooi aan met accessoires

Je hebt je muren, plafond, vloer en kasten in een klassevolle industriële stijl ingericht? Dan is het nu de beurt een leuke accessoires. Denk aan mooie stoere verlichting zoals grote scheepslampen. Draadlampen en verschillende opvallende peer-lampen doen het ook heel goed. Plaats houten kratten en metalen rekken bijvoorbeeld. Leg een vloerkleed met een doorleefde look. En waarom zou je zelf niet aan de slag gaan? Klusjesman of niet, je kunt met oude materialen leuke objecten in elkaar steken. Denk bijvoorbeeld aan een een oud tandwiel, steigerbuizen of oude houten spoelen. meek hiermee een staanlamp of gewoon een leuk kunstwerk. Of heb je nog wat steiger- of pallethout liggen? Ook dat kun je verwerken in je stoere interieur.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline