Deze hippe meubelstukken maak je gewoon zelf 0

Deze hippe meubelstukken maak je gewoon zelf

Door je meubels zelf te maken pas je jouw interieur echt helemaal aan op je eigen wensen. Je hoeft niet op zoek te gaan naar die ideale tafel bij grote- en kleine meubelzaken én je loopt niet de kans op jouw meubels bij iemand anders in de woonkamer tegen te komen. Daarnaast bespaar je ook vaak flink wat geld door jouw meubels zelf in elkaar te klussen.  Als je een beetje handig bent en het leuk vindt om te doe-het-zelven is er eigenlijk geen reden om niet je eigen meubels te maken. 

Maak een leuke bijzettafel 

Een leuke en hippe bijzettafel kun je al in een middagje zelf in elkaar zetten! Je beslist zelf de afmetingen en van welk materiaal je de bijzettafel maakt. Hout is niet alleen het makkelijkste materiaal maar zorgt ook voor een gezellige en huiselijke uitstraling. Maak bijvoorbeeld een bijzettafeltje van een grote stronk hout die je zelf schuurt en in je favoriete kleur verft, of maak een strak tafeltje van steigerhout. Een onmisbaar gereedschap voor de enthousiaste doe-het-zelver is de veelzijdige en vaak inzetbare cirkelzaag. Je kunt heel nauwkeurig te werk gaan met de zaag, waardoor je niet alleen je bijzettafel de ideale vorm kunt geven maar ook andere meubelstukken. Je zaagt gemakkelijk verschillende houtsoorten maar ook aluminium, staal en keramiek. 

Boekenkast zelf maken

Een boekenkast maken is een leuk doe-het-zelf projectje waarbij je jouw creativiteit de vrije loop kunt laten. Maak bijvoorbeeld een boekenplank die bestaat uit plankjes die uit elkaar worden gehouden door stoere stalen buizen, of een unieke boekenkast met vakjes die niet allemaal hetzelfde formaat hebben voor een speels effect. Plaats de boekenkast in de woonkamer of, als je die hebt, in je eigen kantoorruimte in huis. Goede ideetjes kun je onder andere opdoen op Pinterest, waarbij je jouw favoriete ontwerpen op kunt slaan op je eigen bord. 

Maak je eigen eetkamertafel

Dit is een wat groter project voor de ervaren klusser. Een eetkamertafel kan een klein vermogen kosten, terwijl je zelf ook een prachtige tafel in elkaar kunt zetten. Kies bijvoorbeeld voor een ruime tafel met een groot houten blad waar je met vrienden en familie aan kunt tafelen of maak een landelijke tafel van steigerhout die je zelf afwerkt in de gewenste kleur. Zo kun je de tafel bijvoorbeeld lakken zodat deze de houtkleur behoudt of voorzien van een romantische white wash. 

Bonus: Tuinmeubels

Niet alleen voor binnen kun je zelf de allerleukste meubels maken, ook in de tuin kun je jouw creativiteit uitleven. Zo kun je van goedkoop steigerhout een stoere en robuuste loungebank of stoelen maken. Als je het klussen nog niet zat bent kan er nog een leuke tafel bij.  Maak je zelfgemaakte set af met leuke kussentjes en zet er wat planten in potten bij en je hebt een gezellige loungehoek in de tuin waar je geniet van zwoele zomeravonden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline