Drie halterstang oefeningen om de kracht in je hele lichaam op te bouwen vanuit thuis 0

Drie halterstang oefeningen

Halterstangen zijn geweldig voor het opbouwen van kracht in je hele lichaam, net zoals de kettlebells. Deze gewichten online kopen is daarom zeker een aanrader. De halters zijn wel net iets beter. Hiermee kun je namelijk zwaarder tillen met meer controle. Dit is het geval aangezien je de halterstang natuurlijk met beide handen vasthoudt, terwijl je ook nog eens meerdere spieren tegelijk aan het werk zet. Halterbewegingen zijn zelfs één van de beste wijzen om je op grote spiergroepen te richten volgens de American Council on Exercise. Koop dan ook een halterstang bij een halterstang webshop en doe de onderstaande oefeningen vanuit je eigen woning.

Drie halterstang oefeningen om de kracht in je hele lichaam op te bouwen

Barbell overhead press

Met de barbell overhead press kun je je triceps, trapezius en deltaspieren trainen. Je doet deze oefening door je halterstang vast te pakken met je handen op een breedte van net iets meer dan je schouders. Plaats de stang barbell vervolgens voor je schouders met je rug recht en stevig. Je voeten moeten op schouderbreedte uit elkaar staan. Je core moet stevig vast blijven. Haal dan diep adem en druk de halterstang recht omhoog boven je hoofd totdat het recht boven de achterzijde van je nek is. Heb je de top bereikt? Haal je schouders dan op en sluit je ellebogen volledig uit. De stang kun je dan weer laten zakken tot aan de voorzijde van je schouders. Het is een herhaling zodra de halter je raakt.

Barbell squat

Een squat kun je natuurlijk ook zonder halterstang doen om je quadriceps, hamstrings en bilspieren te trainen, maar met een barbell zul je nog net wat meer effect hebben. Je doet deze oefening door de halterstang vast te houden met je handen op schouderbreedte uit elkaar. Je duimen moeten hierbij over de halter zitten. Vervolgens plaats je de stang op je rug. Hef dan je ellebogen en borst op, zo creëer je een plank. Hierdoor kun je de halterstang op je schouders en nek laten rusten. Houd je borst en schouders strak en ga met je voeten op schouderbreedte uit elkaar staan, terwijl je ze ook een beetje naar buiten gedraaid moeten zijn. Hierdoor komen je knieën over je voeten heen. Hurk neer en duw je billen naar achteren totdat je dijen evenwijdig aan de grond zijn. Sta dan weer op.

Barbell bench press

Daarnaast is de barbell bench press ook zeker een aanrader. Hiermee train je je triceps, deltoids en pectoralis major. Naast een halterstang heb je hiervoor ook een fitnessbankje nodig. Hierop moet je op je rug gaan liggen terwijl je de halter vasthoudt met je handen op schouderbreedte uit elkaar. Plaats je voeten plat op de vloer. Er moet tevens een lichte boog in je rug zijn, hierdoor is er dus wat ruimte tussen je onderrug en bank. Laat de barbell dan naar je borst zakken met je ellebogen in een hoek van 45 graden naast je lichaam. Zodra de halterstang je borst raakt moet je je voeten hard in de vloer drukken. Druk dan ook zonder te pauzeren de barbell weer omhoog naar de beginpositie.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline