Een kleine keuken zo praktisch mogelijk inrichten 0

kleine keuken praktisch inrichten

 Wanneer je een kleine keuken hebt waarin je eigenlijk bijna niks kwijt kunt, kan je het beste zoveel mogelijk aanpassen om genoeg functionaliteit te behouden en ook je spullen weg te kunnen zetten. Hier vind je enkele tips die al kunnen helpen om een lekker woonhuis te maken.

Apparatuur wegwerken 

Veel apparatuur staat meestal los in een keuken. Op zich handig om zo makkelijk te kunnen koken, maar het kan beter: zorg dat je je apparatuur in de kasten wegwerkt. Zo kan je een kleine oven en/of magnetron inbouwen zodat je al meer ruimte overhoudt. Kijk naar andere apparatuur die ook makkelijk weg te werken is. Ga ook eens inspiratie opdoen op een wonenwebsite om zo apparatuur in de keuken goed in te delen.

Planken 

Je kunt veel spullen op planken zetten om te besparen. Denk aan ingrediënten die je vaak gebruikt en andere potten die ruimte innemen. Op een plank kan je er nog eens makkelijk bij.

Rekjes

Je kunt hangende rekjes gebruiken om spullen in te zetten. Denk aan allerlei losse spulletjes zoals zeep, afwasmiddel, etc.

Gootsteenkast 

Voor velen een bekende plek. Hier kan je makkelijk allerlei spullen opslaan die betrekking hebben tot schoonmaak. Hier kan je redelijk veel producten kwijt. Zo zullen deze ook niet meer rondslingeren in andere kasten en ben je minder snel wat kwijt.

Messen ophangen

In plaats van een messenblok te gebruiken, die ook weer ruimte inneemt, kan je je messen ophangen aan een magnetische strip aan de muur. Niet alleen oogt het stijlvol, het is ook hygiënischer omdat er geen messen meer in een blok komen waarbij allerlei bacteriën verzamelen door water wat hier in valt wanneer de messen niet goed zijn afgedroogd. Zo maak je nog eens een lekker woonhuis.

Dubbele bestekbakken

 Bij veel woonzaken zie je ook dat er lades zijn met dubbele bestekbakken. Zorg dat je ook zoiets haalt in huis. Hierdoor kan je lekker veel kwijt in 1 lade en slingert je bestek niet meer rond.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline