Innoveer je huis met automatische gordijnen 0

automatische gordijnen

Wonen wordt comfortabeler wanneer je standaard taken kunt uitbesteden aan moderne technologie. Zo zijn er steeds meer mensen die kiezen voor verlichting die met een app te bedienen is, of een slimme luidspreker die reageert op gesproken commando’s. Dit noemen we vaak smart home toepassingen, het staat ook bekend als domotica. Automatische gordijnen behoren ook tot deze innovaties, je kunt elektrische raamdecoratie in combinatie met huisautomatisering gebruiken of gewoon als losse functie. Waar je ook voor kiest, wanneer je kennis hebt gemaakt met geautomatiseerde gordijnen wil je nooit meer zonder!

Hoe werken automatische gordijnen?

Bij elektrische gordijnen wordt er een motor op de gordijnrails geplaatst die de gordijnen opent of sluit. Het is mogelijk om een compleet systeem aan te schaffen inclusief motor, gordijnrails en gordijnen, wanneer je al raamdecoratie hebt hangen is het vaak ook mogelijk deze gordijnen uit te breiden met een motor. Er zijn verschillende manieren om de raamdecoratie te bedienen, van een eenvoudige knop aan de wand tot aan een app op je smartphone. Door een systeem aan te schaffen dat werkt volgens standaard draadloze aansturing is het mogelijk om het systeem te koppelen aan andere “slimme” apparaten. Dat is ideaal voor een domotica woning.

Hoe werkt elektrische gordijn

Zijn elektrische gordijnen ook iets voor mij?

Je kunt voor deze oplossing kiezen wanneer je het wooncomfort wilt verhogen, voor senioren die moeilijk ter been zijn kan het echt een uitkomst zijn. Ook wanneer de gordijnen op een lastig te bereiken plek hangen is bediening op afstand of zelfs geheel geautomatiseerd ideaal. Wanneer je meer informatie wilt over de mogelijkheden en toepassingen kun je een beroep doen op een expert elektrische gordijnen.

Verschillende soorten raamdecoratie

Het is mogelijk om zowel horizontale als verticale raamdecoratie te voorzien van een elektrische motor, vraag bij de expert elektrische gordijnen wat de mogelijkheden zijn in jouw situatie. Wanneer je al gordijnen in huis hebt hangen kun je deze met een eenvoudig te installeren motor automatiseren. Het is ook mogelijk om een compleet set aan te schaffen inclusief de raamdecoratie, dan weet je zeker dat alle afzonderlijke elementen perfect op elkaar afgestemd zijn. Je kunt zowel horizontale gordijnen, rolgordijnen als vouwgordijnen automatiseren.

Zelf bedienen of geheel automatisch

Tussen zelf aan de gordijnen trekken en een volautomatisch systeem bevinden zich nog een aantal andere opties. De beste keuze verschilt per gebruiker, informeer bij de expert elektrische gordijnen naar alle mogelijkheden. Hieronder staan de diverse opties opgesomd voor bediening:

  • Met een knop: Wanneer de raamdecoratie niet goed bereikbaar is, bijvoorbeeld achter een bankstel, kan een knop aan de wand uitkomst bieden. Voorheen moest deze knop met een draad naar de gordijnrails lopen, tegenwoordig kan dit geheel draadloos via een radiografisch signaal. De knop moet wel op het lichtnet worden aangesloten.
  • Met een afstandsbediening: In veel gevallen is een losse afstandsbediening eenvoudiger dan een knop aan de wand. Je kunt zo overal in huis de gordijnen openen en sluiten. In de kamer zelf maar ook vanuit andere ruimtes omdat het signaal door de muren heen kan gaan.
  • Met een timer: Dit is de eerste echt automatische oplossing. Je kunt (via de afstandsbediening) een timer programma instellen zodat de gordijnen op vaste tijden opent of sluit. Vaak zijn er voorkeursprogramma’s in te stellen voor verschillende situaties.
  • Met een sensor: Een meer geavanceerde vorm van de tijdklok is een sensor. Zo kun je de gordijnen ook automatisch laten sluiten wanneer het plotseling betrekt, of wanneer je nog niet thuis bent en graag wilt dat de gordijnen gesloten worden wanneer de zon onder gaat.
  • Met een tablet: Wanneer je een tablet in huis hebt zoals een iPad kun je een speciale app installeren die het mogelijk maakt om de elektrische raamdecoratie met het tablet te bedienen. Deze methode wordt meestal gebruikt in combinatie met andere “slimme” apparaten. Zo heb je niet voor ieder apparaat een aparte afstandsbediening nodig.
  • Met een smartphone: In principe zijn de apps voor tablets en smartphones bijna hetzelfde, met het verschil dat een smartphone ook eenvoudig gebruikt kan worden buitenshuis. In combinatie met huisautomatisering of domotica kun je verschillende producten en diensten centraal bedienen, waar je ook bent.

bieding automatisch gordijn

Vraag het de expert

Net zoals er specialisten zijn die je kunnen helpen bij het uitzoeken van mooie raamdecoratie, kun je bij de expert elektrische gordijnen terecht om de perfecte automatische raamdecoratie te kiezen. Ook wanneer je al gordijnen in huis hebt hangen is het vaak toch mogelijk om een universeel systeem te installeren. Je kunt zelf opmeten en de elektrische gordijnrails vervolgens het systeem zelf installeren, het is ook mogelijk om een expert in te schakelen. Informeer gerust eens naar de mogelijkheden bij de leverancier.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline