Een nieuwe tuin (laten) aanleggen? Hier moet je aan denken! 0

Een nieuwe tuin (laten) aanleggen? Hier moet je aan denken!

Het is alweer bijna winter. Toch zijn er genoeg mensen die nu alweer met hun hoofd in het voorjaar lopen. Juist de wintermaanden zijn namelijk slim te gebruiken om alvast een plan voor een nieuwe tuininrichting te maken. Op die manier weet je alvast (eventueel samen met een hovenier of andere tuinspecialist) te overleggen en dingen vast te leggen, zodat je het komende voorjaar aan de slag kunt gaan en zo in de zomer al kunt genieten van jouw heerlijke, nieuwe tuin. Voor tuinaanleg Den Bosch zijn er genoeg mogelijkheden. Vakmensen die jou kunnen helpen. Maar het is natuurlijk ook goed om jezelf alvast wat te oriënteren in de verschillende mogelijkheden. Want waar moet je allemaal aan denken?

Stel jezelf een aantal vragen

Voordat je een goede tuin kunt laten aanleggen, is het natuurlijk eerst belangrijk om te weten wat je precies in deze tuin zoekt. Wat je prioriteiten zijn. Welke wensen je eventueel hebt. Stel jezelf daarom altijd eerst een aantal vragen en gebruik de antwoorden om een goed tuinontwerp te maken.

Begin bij de wensen van het gezin. Logischerwijs zal iemand die alleen woont geheel andere eisen hebben dan een gezin met (jonge) kinderen. Vraag jezelf daarom af of je rekening moet houden met de kindvriendelijkheid van de tuin. Dit kan van invloed zijn op de beplanting en de wijze waarop de tuin wordt ingedeeld. Besef daarnaast ook goed dat je een tuin meestal niet voor slechts enkele jaren goed laat aanleggen. Een geheel nieuw tuinontwerp kan best prijzig zijn. Hier wil je dan ook langere tijd mee doen. Verwacht je dat er de komende jaren wat gaat veranderen in jouw leven? Iets wat mogelijk van invloed kan zijn op de tuin? Is het misschien mogelijk dat je in de komende jaren verouderd en de tuin daardoor rolstoel- of rollatorvriendelijk moet zijn? Dit zijn wel dingen om nu alvast mee te nemen in het tuinontwerp.

Ten slotte is het ook goed om na te denken over de activiteiten die jij graag doet in de tuin. Ben je iemand met echte groene vingers en hou je er van om lekker te tuinieren of wil je misschien zelfs wel een moestuintje houden? Of ben je iemand die meer is van de gezelligheid en het gemak? Een plekje nodig heeft om te loungen en te barbecueën en verder niet veel omkijken naar de tuin wilt hebben? Neem dit mee in jouw tuinontwerp.

Oriënteer je online

Het grootste voordeel van onze digitale wereld is dat werkelijk alles online te vinden is. Daardoor kun je je al heel goed online oriënteren. Bekijk alle verschillende mogelijkheden en de verschillende tuinontwerpers bij jou in de buurt. Vaak kun je ook al een beetje in de portfolio’s kijken om eerdere ontwerpen te beoordelen en hier misschien iets van mee te pikken.

Vergeet ook niet om meerdere offertes op te vragen. Hier kun je vaak veel geld mee besparen. Bovendien biedt dit ook de mogelijkheid om met de verschillende vakmensen te praten en die ene ‘klik’ te vinden. Heel belangrijk om van jouw tuin écht iets moois te maken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline