Zo verleng je de levensduur van jouw smartphone 0

Zo verleng je de levensduur van jouw smartphone

Telefoonaanbieders proberen ons constant te overtuigen van het belang om ieder jaar of iedere twee jaar onze smartphone te vernieuwen. Bij het aflopen van een telefoonabonnement worden direct heel veel nieuwe opties gegeven. De meesten kiezen er dan ook voor om direct een nieuwe telefoon te nemen. Dit betekent echter wel dat je telkens veel meer geld kwijt bent per maand. Zeker wanneer je de telefoon op afbetaling neemt. Je zal stukken goedkoper uit zijn wanneer je je oude telefoon houdt. Bovendien gaat een smartphone veel langer mee dan je nu wellicht denkt. Er zijn ook nog eens heel veel dingen die je kunt doen om de levensduur te verlengen.

Benieuwd hoe je dit aanpakt en zo op kosten kunt besparen? Hier vind je alles wat je nodig hebt om de levensduur van jouw smartphone te verlengen.

Een kwalitatief hoesje

Een kwalitatief hoesje kan simpelweg niet ontbreken wanneer je de levensduur van jouw smartphone wilt verlengen. Met een telefoonhoesje van Smartphonehoesjes.nl bescherm je jouw telefoon tegen onverwachte valpartijen. Wees jee er goed van bewust dat een smartphone zeer kwetsbaar is. Tegelijkertijd wordt deze overal mee naartoe genomen. Een ongeluk zit dan in een klein hoekje.

Sommige mensen vinden het zonde om een prachtige smartphone te kopen en deze vervolgens met een hoesje te verhullen. Gelukkig zijn hoesjes in alle soorten en maten verkrijgbaar. Er zijn zelfs doorzichtige cases beschikbaar. Hierdoor blijft de uitstraling van jouw smartphone onaangetast en geniet je tegelijkertijd van optimale bescherming.

Geef het beeldscherm wat extra aandacht

Het is niet alleen van belang om een kwalitatief hoesje aan te schaffen, maar ook om het beeldscherm wat extra aandacht te geven. Het laatste wat je wilt is een sterretje of scheurtje in het scherm. Wanneer dit nóg verder scheurt, kan het zelfs de werking van je smartphone negatief beïnvloeden.

Kies je dus voor een iPhone 13 Pro case? Combineer dit dan zeker met een goede screenprotector. Daardoor blijft je smartphone veel langer mooi.

Let wel op dat je de screenprotector tijdig vervangt indien hierin een beschadiging is ontstaan. Hij is dan niet meer in staat om optimale bescherming te bieden. Dus zo voorkom je onnodige schade aan de smartphone zelf.

Laat de batterij nooit volledig leeg lopen

Vroeger werd aanbevolen om de telefoon altijd eerst helemaal leeg te laten lopen, alvorens deze pas weer opnieuw kon worden opgeladen. De overheersende gedachte was dat het slecht is voor de telefoon om deze met een halve batterij weer op de oplader te leggen.

Voorheen was dit misschien ook wel het geval. Tegenwoordig zijn de accu’s echter een stuk slimmer en weten precies hoe ze zo goed mogelijk met energie om kunnen gaan. Telkens de telefoon helemaal leeg laten lopen is dan ook niet meer nodig. Sterker nog, dit kan nu zelfs schadelijk zijn.

Veel mensen geloven bovendien dat het slecht is voor de accu om de deze de gehele nacht aan de oplader te leggen. Ook dit is niet meer het geval. De telefoon zal zelf de energietoevoer afsluiten, totdat het weer nodig is om extra opgeladen te worden. Je kunt dus niet ‘overladen’. Of het goed is voor het besparen van energie is natuurlijk een ander verhaal.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline