Een voordelige vloer 0

Een voordelige vloer

Een vloer is een belangrijk onderdeel in huis waarbij naar de inrichting gekeken moet worden. Een vloer moet niet alleen praktisch zijn, maar vooral ook mooi en warm aanvoelen. Daarnaast is het belangrijk dat een vloer gemakkelijk te onderhouden is. Voordat er een betonvloer werd gebruikt waren het over het algemeen alleen maar tegelvloeren en vloerbedekking die je zag. Vloerbedekking heeft het nadeel dat het snel vuil wordt. Dan moet het weer worden schoongemaakt en worden voorzien van een vuilafstotende laag. Om deze nadelen uit de weg te gaan werd daarna regelmatig overgegaan op tegels. Ze zijn gemakkelijker om schoon te maken dan vloerbedekking, maar doen over het algemeen niet zo warm aan. De tegels kunnen wel over een vloerverwarming worden aangebracht, maar voor het zicht doen ze dan nog steeds koud aan. Daarom wordt er over een tegelvloer in veel gevallen een vloerkleed gelegd.

Gietvloeren

Tegenwoordig zijn de gietvloeren in opkomst. Gietvloeren werden al veel langer gebruikt in kantoren en ontvangstruimtes. Omdat er nu veel verschillende kleuren zijn kunnen ze in praktisch ieder interieur worden ingepast. Ook werden en worden de betonvloeren regelmatig gebruikt.

Vloeren van beton

Ook de vloeren van beton passen tegenwoordig in elk interieur. Een vloer van beton biedt praktisch comfort. Er zijn veel verschillende manieren om een vloer van beton af te werken. Door de verschillende afwerkmogelijkheden kan een vloer van beton op maat worden gemaakt. Uiteraard wordt de keuze voor een groot deel door de kwaliteit van het beton bepaald. Een vloer van beton is sterk, slijtvast en duurzaam. De afwerking van een betonvloer is belangrijk. Hij zal eerst worden gepolijst en daarna voorzien van een was of lak. Door deze manier van afwerken is de vloer gemakkelijk stofvrij te maken en te reinigen. De eigenschappen van een vloer zijn: hij wordt naadloos aangebracht, heeft een uitstekende kwaliteit, is slijtvast, duurzaam, origineel en uniek. Een vloer van beton heeft een levendige uitstraling. Je kunt bij een betonnen vloer rekenen op comfort en gemak voor het onderhoud.

Vloeren van beton

Mogelijkheden

Het aanbrengen van een betonnen vloer kan op veel manieren worden gedaan. Zo kun je denken aan de structuur en de manier van afwerken. Bij een design betonnen vloer kun je altijd rekenen op een vloer die naadloos wordt aangebracht, maar ook: stofvrij, slijtvast, duurzaam en strak is. Wanneer de vloer is aangebracht, is hij uniek om te bewonderen. De betonnen vloer kan in het grijs worden aangebracht, maar het is ook mogelijk om de vloer in een warme kleur aan te brengen. De sfeer die een vloer in een woning uitstraalt, is onder afhankelijk van de kleur van de vloer. De vloer moet bij het interieur passen. Kom je er in eerste instantie niet uit welke kleur je zou kunnen gebruiken is het verstandig eerst een binnenhuisarchitect te raadplegen. Je kunt beter de kosten van een binnenhuisarchitect betalen dan achteraf spijt krijgen van de aangebrachte vloer.

Het aanbrengen

Voor het aanbrengen van een betonnen vloer moeten er enkele stappen worden doorlopen. Laat de werkzaamheden door de specialist uitvoeren. Op de eerste plaats worden er voorbereidende stappen genomen om ervoor te zorgen dat het beton goed zal hechten. Daarna moet de ondergrond vlak zijn waarna het beton kan worden aangebracht. Als de ondergrond niet vlak en vormvast is, kan dat door de specialist eerst in orde worden gemaakt. Daarna worden er twee lagen primer op aangebracht. Beiden hebben een droogtijd van 18 uur. De derde laag is de betonvloer. Na 24 uur is hij licht belastbaar. Wanneer de betonnen vloer is aangebracht, wordt hij gevlinderd of gepolijst. Daarna wordt de vloer afgewerkt met een steenolielaag en PU Strong Topcoat zijdemat.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline