Extra hypotheek of een lening voor een verbouwing? 0

Extra hypotheek of een lening voor een verbouwing

Toe aan een verbouwing in huis? Een verbouwing financieren betekent niet per definitie, dat je over een grote spaarpot moet beschikken. Er zijn een aantal manieren waarop je geld kunt lenen voor het bekostigen van de verbouwing. Neem bijvoorbeeld een verhoogde hypotheek, of sluit een losse lening af om de verbouwing te kunnen starten. Voordat je voor een van beide opties kiest, is het belangrijk je hier goed over te laten adviseren door een financieel adviseur. Deze kan samen met jou in kaart brengen welke mogelijkheden je in je huidige financiële situatie hebt. Kies jij voor een lening of hypotheek?

Hypotheek oversluiten voor een verbouwing 
Een van de mogelijkheden die je hebt om een verbouwing te financieren is een hypotheek oversluiten. Een hypotheek oversluiten biedt je de mogelijkheid deze te verhogen. Het is een alternatief voor een tweede hypotheek afsluiten. Houd er rekening mee, dat een hypotheek oversluiten kosten met zich meebrengt. Een hypotheekadviseur kan voor jou berekenen hoe hoog deze kosten liggen; het is onder meer afhankelijk van de resterende looptijd van de hypotheek. Het oversluiten van een hypotheek betekent dat je huidige hypotheekverstrekker rente misloopt. Daar betaal je een boete voor. Daarbij geldt dat de woning niet onder water mag staan; de waarde van de woning moet minimaal gelijk zijn aan het bedrag wat je leent bij een hypotheekverstrekker. 

Verbouwing financieren vanuit een bouwdepot 
Wanneer je voornemens bent een woning direct na aankoop hiervan te verbouwen, kun je kiezen voor een bouwdepot. Een bouwdepot vormt een onderdeel van de hypothecaire lening, waarbij je op basis van declaraties geld uitgekeerd krijgt om de verbouwing te bekostigen. Werkzaamheden die je vanuit het bouwdepot wilt bekostigen moeten waarde toevoegen aan de woning. Denk aan een renovatie van de bestaande badkamer, of het plaatsen van een nieuwe keuken in huis. Het deel wat in het bouwdepot achterblijft na afronding van de verbouwing wordt direct afgelost op de hypotheek. 

Persoonlijke lening afsluiten voor een verbouwing 
Een derde mogelijkheid is het afsluiten van een persoonlijke lening, in plaats van de keuze voor het verhogen van de bestaande hypotheek of het afsluiten van een tweede hypotheek. Een persoonlijke lening is voornamelijk interessant bij een relatief kleine aanpassing aan je woning. Het voordeel van een persoonlijke lening is dat je niet te maken hebt met notaris- en taxatiekosten. Nadeel is dat de rente hiervan vaak hoger ligt en de lening daardoor minder interessant is bij hogere bedragen.  

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline