Geef je keuken een stoere uitstraling met steigerbuizen 0

Geef je keuken een stoere uitstraling met steigerbuizen

Steigerbuizen kennen we eigenlijk allemaal wel. Als je denkt aan steigerbuizen kopen, denk je waarschijnlijk aan een toepassing in de bouw. Maar wist je dat dit prachtige materiaal ook steeds vaker binnenshuis wordt gebruikt? Steeds meer mensen gaan creatief aan de slag met steigerbuis. En wat blijkt? Steigerbuizen zijn een geweldige verrijking voor ieder interieur. In dit artikel leggen we uit hoe jij jouw keuken een stoere uitstraling met steigerbuizen geeft.

Doe inspiratie op

Allereerst adviseren wij om heel snel op Pinterest te gaan kijken. Op deze handige app vind je talloze DIY’s voor constructies met steigerbuizen in de keuken. Bovendien zijn deze door bijna iedereen zelf te maken. Zelfs de meest onervaren klusser kan met hun tips en ideeën uit de voeten. Laat je daarom inspireren en bedenk goed welke items ook voor jouw keuken een geweldige verrijking zullen zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtige lamp van steigerbuizen? Of een frame met steigerbuizen om je keukenkastjes? Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is mogelijk.

Alles wat je nodig hebt? Een goede hoeveelheid lef, de juiste materialen en gereedschap en een aantal handige bouwtekeningen. Schaf de steigerbuizen op een speciale buiskoppelingen webshop aan, zodat je altijd verzekerd bent van de juiste kwaliteit. Klaar voor de start? Klussen maar!

Perfect voor de industriële keuken!

Hoewel steigerbuizen eigenlijk in iedere keuken verwerkt kunnen worden, past dit materiaal natuurlijk het allerbeste bij een industriële keuken. De rauwe uitstraling van de steigerbuis kan jouw industriële helemaal compleet maken. Bovendien kan je de steigerbuizen geheel naar wens laten terug komen in je keuken. Of je dit nu heel subtiel wilt doen met enkel een lamp of helemaal uitpakt met een volledige constructie. Jij bepaalt!

Let er wel op dat sommige steigerbuizen slecht tegen vocht kunnen. Wanneer de constructie vervolgens boven het fornuis wordt gehangen is de kans groot dat er roest ontstaat. Dat is natuurlijk minder fijn voor de sfeer in de keuken. Kies daarom altijd voor weerbestendige steigerbuizen, zodat het materiaal op elk moment mooi blijft.

Steigerbuis als pannenrek

Steigerbuizen kunnen op verschillende manieren in de keuken verwerkt worden. Beschik je niet over een industriële keuken, maar wil je je huidige keuken wel enkele stoere accenten geven? Kies dan bijvoorbeeld voor een steigerbuis als pannenrek. Deze kan eenvoudig tegen een steigerhouten achterwand bevestigd worden. Zo heb je niet alleen een ware eyecatcher in de keuken hangen, maar het is ook nog eens heel praktisch. Veel mensen vinden het namelijk lastig om hun pannen in de keuken op te bergen. Zo beschik je over een handige opbergplek.

Wist je dat een industriële keuken nog veel meer materialen dan enkel staal bevat? Zo wordt deze stijl vaak gecombineerd met andere natuurlijke elementen. Zoals bijvoorbeeld steigerhout. Steigerhout kopen voor de keuken is eigenlijk altijd een goed idee. Het is een robuust en warm materiaal wat zeker de sfeer in jouw keuken zal verhogen. Daarnaast is steigerhout eenvoudig te bewerken en is het bestand tegen vochtige ruimtes. Ideaal voor de handige doe-het-zelver die aan het klussen gaat in eigen keuken!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline