Geniet van de voordelen van een overkapping in de tuin 0

Geniet van de voordelen van een overkapping in de tuin

Stoort het jou ook, wanneer je bij een zomers buitje direct naar binnen moet? In Nederland ontkom je niet aan dagen waarop de temperatuur hoog genoeg is om buiten te zitten, maar waarop regenbuien roet in het eten gooien. De keuze voor een overkapping in de tuin vormt de oplossing. Bang dat de overkapping aan huis veel licht uit de woonkamer wegneemt hoef je niet te zijn, door bijvoorbeeld te kiezen voor een glazen overkapping met aluminium frame. Niet alleen lichter dan een houten overkapping; over het algemeen ook duurzamer. De overkapping heeft weinig tot geen onderhoud nodig en zal niet snel roesten. Daar waar hout bij slecht onderhoud al snel begint te rotten. Overweeg niet alleen een losse overkapping. Ook de voorkant van een overkapping dichtmaken kan het overwegen waard zijn. 

Glazen overkapping met afsluitbare zij- en voorkant 

Door de zijkanten en voorzijde van een overkapping afsluitbaar te maken met glazen panelen, geniet je het hele jaar door van de extra ruimte die de overkapping je biedt. Niet alleen voorkomt het dat je naar binnen moet bij een zomerse bui; ook houdt het je tot laat op de avond warm. Met een afsluitbare overkapping kun je daarbij al vroeg in het voorjaar of tot laat in de herfst buiten blijven zitten. Trek een jas aan, pak er een plaid bij en geniet van een kop koffie in de ochtend. Toch nog iets te koud? Combineer de overkapping in dat geval met een heater. In de zomer schuif je de glazen panelen volledig opzij, zodat de ruimte niet te warm wordt. Het dichtmaken van een overkapping hoeft niet ingewikkeld te zijn, in een blog op Lamella.nl lees je er meer over. 

Mogelijkheden om een houten overkapping dicht te maken 

Niet alleen een glazen overkapping is afsluitbaar te maken, dit kun je ook bij een houten overkapping doen. Kies bijvoorbeeld voor het gebruik van een zeil van kunststof. Er zijn verschillende manieren om zo’n zeil aan de veranda te bevestigen. Kies tussen het gebruik van bijvoorbeeld klittenband en magneetstrips. Ook zou je een aantal ogen in het zeil kunnen maken, waarmee je deze ophangt aan de zijkant van de veranda of overkapping. Het beschermt je tegen regen en wind. Een alternatief is het gebruik van vaste wanden. Nadeel hiervan is dat het de overkapping al snel erg donker maakt. Daarbij kan de warmte minder makkelijk ontsnappen in de zomer. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline