Hoe maak je een terras in de achtertuin? 0

terras achtertuin maken

Bijna iedereen heeft in de achtertuin een speciale plek om lekker te genieten van de zon. Voor sommige is dit een zitkuil, andere hebben hiervoor een loungehoek en weer anderen hebben hiervoor een terras. Maar hoe maak je een terras in de tuin en wat voor mogelijkheden heb je? Lees in deze blog 3 verschillende soorten terrassen voor in de tuin.

1. Een vlonderterras

Tegenwoordig is het de trend om de sfeer van binnenshuis door te trekken naar de tuin zodat het één geheel wordt. Heb jij binnen mooi laminaat of een echte houten vloer liggen? Dan past een vlonderterras uitstekend in jouw tuin. Je hebt allerlei soorten hout die je kan gebruiken voor een vlonderterras. Wil je graag een natuurlijke sfeer uitdragen? Ga dan voor een mooie, natuurlijke kleur hout. Wil je graag een houten vlonder in een moderne tuin? Ook dat is geen probleem. Kies in dat geval voor een mooie grijze of donkerkleurige houtsoort, zodat dit mooi past bij de kleur van de bestrating van de tuin en de kleur van je interieur. Een voordeel van een terras met hout is dat je hier heel mooi maatwerk mee kan leveren. Je zaagt relatief eenvoudig vormen in het hout en ook is het mogelijk om je LED Tuinverlichting mooi in de vlonders weg te werken. Een nadeel is echter dat vlonderhout vrij veel onderhoud nodig heeft. Slecht onderhouden vlonders worden vies, glad en gaan na verloop van tijd ook rotten. Houd hier dus rekening mee als je kiest voor een vlonderterras.

2. Een terras met tegels

Indien je binnen een mooie tegelvloer hebt liggen, ligt het voor de hand dat je ook voor je terras kiest voor een tegelterras. Die geeft een moderne sfeer aan de tuin en het terras. Bovendien is een terras met tegels zeer onderhoudsvriendelijk en heeft het een lange levensduur. Toch heeft een terras met tegels niet alleen maar voordelen. Terrastegels hebben vaak een donkere kleur, wat er voor zorgt dat de tegels met name in de zomer erg snel opwarmen. Loop dus niet zomaar met je blote voeten over het terras heen, want dat kan wel eens voor een onaangename verrassing zorgen. Als je terras met zwarte tegels veel zon vangt, is het slim om dit zoveel mogelijk uit de zon te houden met zonwering. Bovendien is het, in tegenstelling tot een vlonderterras, lastig om een verhoogd terras met tegels te maken.

3. Een overdekt terras

Als je echt een buitenmens bent zit je ook graag buiten als het weer iets minder is. Zorg er dan voor dat je een mooi terras hebt met een overkapping. Dit kan direct aan de achterkant van je huis, maar ook door een overkapping aan de schuur of blokhut te maken. Een overkapping zorgt niet alleen dat je droog blijft, maar ook dat de warmte beter blijft hangen. Bovendien heb je ook de mogelijkheid om een terrasverwarmer op te hangen aan de overkapping. Ideaal voor de nazomeravonden waarop het steeds kouder wordt.

Je hebt dus verschillende mogelijkheden om een terras aan te leggen in je tuin. Ga jij voor een verhoogd vlonderterras? Of kies je toch voor het gemak met een terras van tuintegels? Ga aan de slag en voor je het weet geniet jij lekker van de zon op jouw eigen terras.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline