Houten ladders 0

Houten ladders

Ga je een houten ladder kopen? Dan ben je bij Van Eldik Ladders uit Ochten aan het juiste adres. Zij zijn nog het enige bedrijf in Nederland dat deze ladders in haar eigen werkplaats maakt.

Ladders uit eigen werkplaats

Rijd je door de Betuwe? Ga dan eens naar Ochten. In dat plaatsje worden al ruim honderd jaar houten ladders gemaakt. In de werkplaats zie je de houten balken klaarliggen waar deze ladders van gemaakt gaan worden. Het proces begint met het paren van deze balken. Hierbij zoekt de houtbewerker twee balken bij elkaar die dezelfde eigenschappen hebben qua ronding en dikte. Hierdoor weet hij zeker dat hij een rechte ladder als eindresultaat gaat krijgen. Dit vakmanschap zie je alleen nog hier. Van a tot z wordt deze ladder in deze werkplaats in elkaar gezet. Het begrip “vers van de pers” is hier van toepassing wanneer je een houten ladder gaat kopen. 

Verschillende houten ladders

Een simpele enkele ladder vormt eigenlijk de basis voor alle ladders. We moeten dit even goed aan je uitleggen. Wanneer je een ladder gaat kopen met meerdere delen dan is een deel altijd een enkele ladder. De vorm van het eerste deel kan afwijken. Zo heb je uitgebogen ladders. Hierbij is de onderkant van de ladder gebogen zodat je een breder stavlak krijgt. Dit buigen gebeurt ook in de eigen werkplaats. Hiervoor is een mal gemaakt waarbij de ladderbomen gebogen worden. Zodra de ladderbomen de juiste vorm hebben aangenomen worden direct de sporten geplaats. Hierdoor blijven de bomen mooi in de goede vorm. De delen die erop worden geplaatst zodat je de ladder kunt uitschuiven? Dit zijn dan weer de enkele ladders. 

Het hout van de houten ladders

Het materiaal wat voor deze ladders gebruikt wordt komt van de Oregon Pine bomen. Dit zijn sparren die duurzaam gekweekt zijn. Naast dat dit goed is voor de natuur weten we ook zeker dat de kwaliteit van het hout goed is.

Je houten ladder kopen bij Van Eldik Ladders

Heb je de keuze gemaakt om een houten ladder te kopen? Dan doe je dat natuurlijk bij Van Eldik Ladders. Dit kun je doen in de werkplaats. Letterlijk nadat deze klaar is gemaakt in de werkplaats. Of je bestelt deze eenvoudig via de website. Op deze site staat veel informatie over de afmetingen van deze ladders. Heb je liever persoonlijk contact? Kom dan naar de werkplaats in Ochten.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline