Hoe je jaloezieën langer meegaan 0

Hoe je jaloezieën langer meegaan

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je koopt een nieuw stel jaloezieën en ze zien er fantastisch uit, ongeveer zes maanden lang. Dan beginnen ze er plotseling wat slechter uit te zien. De lamellen zijn vervormd, het koord rafelt, en ze zien er gewoon niet meer zo mooi uit als vroeger. Als je je afvraagt hoe je je jaloezieën langer kunt laten meegaan, vraag dat dan niet meer! Hier zijn enkele tips en trucs om de levensduur van je jaloezieën te verlengen.

  1. Stof ze regelmatig af

Een van de eenvoudigste dingen die je kunt doen om de levensduur van je jaloezieën te verlengen is ze regelmatig afstoffen. Net als elk ander oppervlak in je huis verzamelen jaloezieën na verloop van tijd stof. Als je het stof laat ophopen, kan het de jaloezieën uiteindelijk beschadigen of moeilijker schoon te maken zijn. Om dit te voorkomen kun je je jaloezieën gewoon eens per week afstoffen met een microvezeldoek of een plumeau.

  1. Maak ze voorzichtig schoon

Als het tijd is om je jaloezieën een grondige schoonmaakbeurt te geven, doe dat dan voorzichtig. Harde chemicaliën kunnen het materiaal van je jaloezieën beschadigen, dus je kunt het het beste bij milde zeep en water houden. Doop een microvezeldoekje in een sopje en ga ermee langs elke lamel. Als je klaar bent, gebruik dan een schone doek om zeepresten weg te vegen. 

  1. Beschadigde latten repareren 

Als een van je lamellen beschadigd raakt, wanhoop dan niet! In de meeste gevallen kun je ze gemakkelijk thuis repareren. Voor kleine beschadigingen, zoals kleine chips of scheurtjes, kan heldere nagellak uitkomst bieden. Breng gewoon de nagellak aan op de beschadigde plek en laat het drogen. Voor grotere problemen, zoals gebroken lamellen, moet je misschien de hele lamel vervangen. Gelukkig verkopen de meeste bedrijven vervangende lamellen die gemakkelijk zelf te installeren zijn. 

  1. Voorkom schade door de zon 

Als je jaloezieën aan direct zonlicht worden blootgesteld, kunnen ze na verloop van tijd vervagen. Om deze zonschade te voorkomen kun je de positie van je jaloezieën gedurende de dag aanpassen, zodat ze niet te lang achter elkaar in direct zonlicht staan. Als alternatief kun je UV-bestendige raamfolie kopen om op je ramen aan te brengen. Dit filtert schadelijke UV-stralen en zorgt ervoor dat je jaloezieën er nog jaren als nieuw uitzien! 

Door deze eenvoudige tips en trucs te volgen, kun je de levensduur van je jaloezieën aanzienlijk verlengen! Niet alleen zal dit je op de lange termijn geld besparen, maar het zal ook helpen om je huis er op zijn best uit te laten zien. Stof die jaloezieën dus regelmatig af, maak ze voorzichtig schoon, en repareer beschadigde lamellen zo snel mogelijk. Met een beetje moeite kun je je jaloezieën er nog jaren fantastisch uit laten zien!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline