Inpakken voor een verhuizing: waar moet je beginnen? 0

inpakken-verhuizing-waar-beginnen

Binnenkort is het dan eindelijk zover: je gaat verhuizen! Natuurlijk een hele mooie, maar ook best wel een spannende tijd. Zal alles soepeltjes verlopen? Heb je echt alles goed geregeld of komen er straks nog konijnen uit de hoge hoed? Al die vragen spoken door je hoofd. Gelukkig kan je jezelf ook nu al goed voorbereiden, zo voorkom je een hoop gestress op de dag zelf. Zo kan je veel van het inpakwerk al voor de grote dag voor je rekening houden. Inpakken voor je verhuizing: hoe pak je dat eigenlijk precies aan? Uiteraard heb je eerst kwalitatieve verhuisdozen nodig. Maar hoe dan verder? Dat lees je in dit artikel.

Maak een apart tasje met essentials

Ga je pas over 2 weken verhuizen? Dan is het nu alvast een goed plan om aan het inpakken te beginnen. Veel mensen wachten hiermee tot het laatste moment, simpelweg omdat ze de spullen nog kunnen gebruiken. Maar kijk eens kritisch rond in iedere ruimte. Heb je echt werkelijk alle spullen nodig die in de kasten staan? Gebruik jij dat speciale serviesgoed nog de komende dagen? Zijn er kledingstukken die je toch niet kunt dragen nu? Zijn fotolijstjes echt van toegevoegde waarde?

Als je kritisch rond gaat kijken, zal je merken dat veel spullen gewoon al ingepakt kunnen worden. Maak eventueel een apart tasje met essentials voor de laatste dagen. Denk aan kleding, ondergoed, glazen, servies, toiletspullen, handdoeken, etc. De rest kan je zorgvuldig inpakken. Zo hoef je op de dag zelf alleen nog de laatste spullen mee te nemen. Dat scheelt een hoop werk en stress.

inpakken-verhuizing

 

Pak servies in met handdoeken

Soms is het ook fijn om dingen met elkaar te combineren. Waarschijnlijk heb je een heel stel handdoeken en theedoeken die ingepakt moeten worden. In plaats dat je deze in een aparte doos verpakt, kan je dit ook gebruiken om servies mee in te pakken. Handdoeken kunnen ook wel als perfect inpakmateriaal beschouwd worden. Maak hier dan ook dankbaar gebruik van!

Gooi weg!

Tijdens het verhuizen kom je altijd dingen tegen waarvan je denkt ‘waarom heb ik dit ooit gekocht?’ Een goed moment dan ook om dingen weg te gooien. Waarom zou je spullen over verhuizen als je toch wel weet dat deze achter in een kast verdwijnen? Maak ruimte in je inboedel. Dat bespaart je niet alleen veel inpakwerk, maar zorgt ook voor meer ruimte in je nieuwe woning. Met een opgeruimd gevoel verhuizen, dat is wel zo prettig.

Doe boeken in koffers

Vrijwel iedere Nederlander heeft één tot meerdere koffers in de berging staan. Fijn als je weer eens op vakantie gaat. Deze moeten natuurlijk ook mee naar je nieuwe woning, maar wist je dat ze nog een fijne functie kunnen hebben? Ze kunnen namelijk gebruikt worden voor het vervoeren van boeken. Als ware boekenwurm weet je waarschijnlijk heel goed hoe zwaar je boeken zijn, bovendien heb je ook een hele stapel. Voor gewone verhuisdozen zijn ze vaak te zwaar. Rolkoffers kunnen dan de uitkomst bieden. Bovendien moeten deze ook vervoerd worden, dus je slaat direct twee vliegen in één klap!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline