Je huis meer waard dankzij raamdecoratie? Zo doe je dat! 0

raamdecoratie

Aangezien op vakantie gaan er voor velen helaas niet meer in zit dit jaar, zijn we massaal aan het investeren geslagen. Bouwmarkten konden hun voorraad niet aanslepen of het was al weg. Bouwen, verbouwen, verhuizen, je woon- of slaapkamer een upgrade geven of misschien zelfs een kantoor aan huis gemaakt? Kortom: we zijn lekker bezig. Toch willen we nog een belangrijke tip meegeven. Eentje waarmee je je huis direct meer waard maakt. Niet alleen voor het zicht, ook voor wanneer je je woning ooit wil verkopen!

De isolerende werking van raamdecoratie

Veel mensen weten het niet, maar met raamdecoratie op maat kun je ook werken aan de isolatie van je woning. Waarschijnlijk wist je dit nog niet, maar je kunt zo’n 20 tot soms wel 30(!)% aan gestookte warmte via je ramen verliezen. Zonde, want stoken doen we niet voor de vogeltjes. Bij MijnRaamdecoratie weten ze dat maar al te goed. “Raamdecoratie is niet alleen mooi voor het oog, het heeft ook echt nog een belangrijke functie.”

De warmte die je stookt, houdt je vervolgens binnen. Die warmte hoef je niet opnieuw te stoken. Zie het als het plaatsen van een waterzuinige douchekop. Een keer investeren en daarna jarenlang plezier van je douchekop. Zo is het ook met raamdecoratie.

Winnaar uit de bus: houten jaloezieen

Dat een huis niet af is zonder raamdecoratie is waar. Maar als je dan toch echt gelijk de juiste keuze wil maken, zijn houten jaloezieen op maat echt de beste keuze. Doordat de horizontale lamellen van hout je hele raam bedekken, kan de warmte in huis minder goed ‘ontsnappen’ via je raam. In de winter houdt je de warmte dus binnen, in de zomer juist buiten. En nog een bijkomend voordeel: het is voor mensen van buitenaf best lastig om naar binnen te kijken als je houten jaloezieen voor je ramen hebt hangen. 

Waarom je huis dan ook meer waard wordt

Nu vraag je je misschien af: leuk, nieuwe jaloezieen. Maar hoe kan mijn huis daardoor meer waard worden? Vaak, als je je huis verkoopt, kun je de raamdecoratie laten overnemen. Daar betaalt de koper dan een bedrag voor wat jij van tevoren hebt bepaald. Even onderhandelen, misschien, maar je krijgt er altijd geld voor. En je raad het misschien al: voor een simpel rolgordijn krijg je minder terug dan voor houten jaloezieen. Bijna iedereen is fan van houten jaloezieën. De kans dat de koper ze wil overnemen en dus extra geld betaalt (aan jou!) is daarbij groter. 

Je energielabel van je huis stijgt niet door de aankoop van jaloezieen. Maar net zoals bij de zuinige douchekop is het een investering waar je nog lang blij mee zult zijn. En dat is ook wat waard, toch?!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline