Leuke musthaves voor in de babykamer 0

Leuke musthaves voor in de babykamer

Het maken van de babykamer is hét ultieme hoogtepunt wanneer je in verwachting bent. Maanden leef je naar de komst van dit kindje toe. De eerste maanden is het vaak nog wat onwerkelijk. Zeker voor de partner. Zodra ook het huis gereed wordt gemaakt voor de komst van de baby, voelt het ineens een stuk ‘echter’. Het samenstellen van de babykamer kan tegenwoordig op honderden verschillende manieren. Je vindt online enorm veel inspiratie om het perfecte kamertje voor jouw kindje te maken. Hoewel iedere babykamer uniek is, blijven er wel altijd enkele musthaves die eigenlijk in geen enkele kamer mogen ontbreken. Haal je deze in huis, dan beschik je alvast over een prima basis.

Benieuwd welke musthaves dit precies zijn? Lees dan snel verder!

Een boekenkast

Dit is iets wat heel vaak vergeten wordt in de babykamer. Wat heeft je baby hier immers aan? Voorlezen staat nog niet echt op de hoogste prioriteit zodra je kindje geboren is. Bedenk echter wel dat je baby straks ontzettend snel groeit en zal ontwikkelen. Kinderartsen adviseren om zo vroeg mogelijk te beginnen met voorlezen. Hiervoor geldt al een leeftijd vanaf 4 maanden oud. Natuurlijk zijn dit nog geen boekjes met ellenlange teksten, maar simpele voel- en geluidboekjes. Voorlezen stimuleert de ontwikkeling én de taalvaardigheid.

Natuurlijk wil je al deze boeken wel netjes kunnen opbergen. Anders wordt het al gauw een totale chaos in de babykamer. Schaf daarom direct een boekenkast in de stijl van de babykamer aan. Koop eventueel alvast wat voel- en geluidboekjes of gebruik de kast voorlopig nog als opslagplaats. Ook leuk om hier op te bergen: een 9 maanden invulboek. Hier vul je iedere maand in wat de mijlpalen van je kindje zijn geweest. Een goed idee om deze in de kamer te plaatsen, zodat je hem minder snel vergeet in te vullen. Leuk om later terug te lezen of een keertje door te bladeren met je kind.

9 maanden invulboek

Schommelstoel

Een schommelstoel is de perfecte eyecatcher voor iedere babykamer. Kies voor een stoel die past bij de stijl van deze ruimte en je haalt direct meer sfeer in huis. Naast sfeervol is een schommelstoel ook gewoon heel praktisch. Bijvoorbeeld om je kindje fijn bij je te nemen wanneer deze overstuur is. Schommelen in de stoel kan al vanaf jonge leeftijd helpen om je kindje rustiger te krijgen. Daarnaast is het ook de perfecte plek om ’s nachts of overdag (minder prikkels!) fles- of borstvoeding te geven. Leg er dan wel een dekentje bij, want in de nachten kan dit nog best fris zijn.

Ledikant of wieg?

Natuurlijk heeft je baby straks ook een plek nodig om te slapen. Hoewel dit gemakkelijk klinkt, is dit het alleszins niet. Het dilemma is voor veel ouders enorm groot. Want kies je nu voor een wieg of een ledikant? En waarom?

Het grootste voordeel van een wieg is dat baby’s zich hier meer geborgen in voelen. Ze hebben minder ruimte, waardoor ze zich niet zo enorm losgelaten voelen. Hou er rekening mee dat je kind 9 maanden in een veilige, krappe baarmoeder heeft gezeten. Ineens in een groot bed gelegd worden, kan dan best lastig zijn. Het nadeel is wel dat de meeste kindjes niet langer dan 4 tot 6 maanden in een wiegje kunnen liggen. Een goede oplossing is het huren van een wieg. Dit is in de meeste gevallen goedkoper en zo kan je hem of haar toch de eerste nachten in een geborgen bedje laten slapen.

Het ledikant is de plek waar je kind tot de leeftijd van 2 – 2,5 zal slapen. Deze mag dan ook best van zeer goede kwaliteit zijn. Als je het niet ziet zitten dat je kind in zijn of haar eigen kamer slaapt, kan je er ook nog voor kiezen om deze in jullie eigen slaapkamer te plaatsen of voor een zogenaamde co-sleeper te kiezen. Dit is een bedje wat aan jullie bed geschoven kan worden, zodat jullie veilig samen kunnen slapen. Het voordeel is ook dat je bij borstvoeding bijvoorbeeld het bed niet hoeft te verlaten, maar direct kan aanleggen. Gemak dient de mens. Zeker tijdens dat eerste jaar!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline