Moderne aanpassingen in woning 0

Moderne aanpassingen in woning

Of je nou op zoek bent naar manieren om je slaapkamer te veranderen, of juist je woonkamer, er valt altijd inspiratie op te doen. Je hebt namelijk een hoop stijlen waaruit je kunt kiezen. De een vind een bohemien stijl heel mooi en de ander gaat liever voor strakke elementen met zwart en wit. Hoe je het ook wend of keert, bij een verandering hoort een verbouwing. Of dit nou een grote verbouwing van een badkamer of keuken is, dat maakt niet uit. Het gaat erom dat je van tevoren goed duidelijk inzicht hebt in wat je wel en niet wilt. Overigens is het geen overbodige luxe om ver van tevoren te zoeken naar een aannemer. Deze zal de verbouwing in goede banen leiden, zodat je hier zelf geen zorgen over hoeft te hebben. 

Weg met de radiatoren in huis

Het is handig om met de basis te beginnen, als je besluit om met een verbouwing aan de slag te gaan. De een vindt het fijn om te beginnen met het verven van de muren. De ander begint liever met de vloer. Het is dan ook aan te raden om hiermee te beginnen. Wil je een moderne uitstraling en minder energieverbruik? Dan is het zeker een aanrader om je radiatoren weg te doen. Naast dat je hiermee een minder geleidelijke warmte verspreidt, heeft de cv-ketel meer warmte nodig om een ruimte te voorzien van warmte. Bij de vloerverwarming van Woodstock Vloeren is dit niet zo. De warmte wordt geleidelijk verdeeld en je hebt veel minder energie nodig om de ruimte ook daadwerkelijk de gewenste warmte te bieden. Wist je trouwens dat je zelf de radiator kunt verwijderen? Bekijk hieronder hoe je dit het beste kunt doen. 

Diverse vloeren om uit te kiezen

Wat je misschien niet weet, is dat je bij vloerverwarming nog steeds voor vele vloersoorten kunt kiezen. De een vind een houten visgraatvloer de mooiste optie. De ander gaat liever voor een gietvloer of linoleum. Goed nieuws: beide opties zijn gewoon mogelijk en zeker de moeite waard. Het vormt dan ook de juiste basis voor de rest van het interieur. Je wilt dat het interieur in je woning goed aansluit bij de vloer. Voordat je een vloer gaat uitzoeken, moet je dan natuurlijk wel weten wat voor stijl je wilt uitstralen. De een gaat voor industriële elementen, waarbij een gietvloer perfect aansluit. De ander wilt weer een kleurrijke ruimte, waarbij een houten visgraatvloer meer geschikt is.

Strakke basis voor rest van interieur

Wil je de net aangelegde vloer goed egaliseren? Dan is het aan te raden om voor egaline kant en klaar te gaan. Deze egaline kun je namelijk gemakkelijk over je vloer heen gieten en verspreiden. Door middel van het cement en het kunsthars wat hierin zit, zal het middel snel uitdrogen en resulteert dit zich in een harde basis. Deze basis is beschermd tegen vlekken en krassen, maar zorgt er daarnaast ook voor dat je vloer langer meegaat. Ook dit is weer een groot voordeel voor het milieu waar we met z’n allen van kunnen genieten. De egaline kun je zelf aanbrengen, maar ook door een organisatie.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline