Nieuwe garagedeur kopen? Check eerste deze tips 0

Nieuwe garagedeur kopen? Check eerste deze tips

Garagedeuren koop je niet zomaar even. Een goed onderhouden garagedeur kon zomaar 20 jaar meegaan, dus is het van belang dat je in een deur koopt die aan al jouw wensen voldoet. Ga je dus een nieuwe garagedeur kopen, dan we raden we je aan om eerst even de volgende tips door te nemen.

Denk na over het gebruik van de garage

Het belangrijkste uitgangspunt bij de keuze voor een garagedeur zal altijd het gebruik van de garage moeten zijn. Gebruik je de garage bijvoorbeeld als opslagplaats? Dan moet de garagedeur zo min mogelijk tot geen ruimte in beslag nemen. Soorten garagedeuren die daaraan voldoen zijn bijvoorbeeld openslaande garagedeuren en roldeuren (let op: niet de roldeuren voor opslagboxen, maar roldeuren voor garages).

Nog een voorbeeld: als je de garage als kantoorruimte of praktijk gebruikt dan is isolatie en daglicht heel belangrijk. Je kunt dan het beste voor openslaande dubbele garagedeuren kiezen. Openslaande garagedeuren hebben namelijk als enige garagedeur de mogelijkheid om ramen in het deurblad te laten maken.

En nog een voorbeeld: als je de garage gebruikt om je fiets in te stallen en iedere dag op pad gaat met de fiets, dan heb je een garagedeur nodig die je maar voor een deel hoeft te openen om de garage in en uit kunnen gaan. Zijdelingse sectionaaldeuren voorzien in deze behoefte. Ze worden zoals de naam al aangeeft zijdelings geopend, waardoor je snel de garage in en uit kunt gaan.

Denk na over de bediening van de garagedeur

De bediening van de garagedeur is op twee manieren mogelijk, namelijk handmatig of elektrisch. Omdat garagedeuren dermate lang mee kunnen gaan is het belangrijk om nu al na te denken over je toekomstige behoefte qua bediening en dus niet alleen na te denken over waar je op dit moment behoefte aan hebt.

De meeste garagedeuren kunnen tegenwoordig elektrisch worden geleverd of achteraf nog elektrisch worden gemaakt. Het is goed om te weten dat er één type garagedeur is dat niet elektrisch bedienbaar kan worden uitgevoerd, namelijk openslaande garagedeuren.

De uitstraling van de garagedeur

Los van het gebruik van de garagedeur is de uitstraling van de deur ook een belangrijk aspect. In principe kun je stellen dat een houten garagedeur goed bij een landelijke woning past en een kunststof deur de betere keuze is als je een strakke moderne woning hebt. Door de uitstraling van de garagedeur af te stemmen op de uitstraling van je woning ontstaat er een mooi geheel.

Weet overigens dat er bepaalde fabrikanten zijn die niet alleen garagedeuren maar ook aluminium voordeuren in hun assortiment hebben opgenomen. Hierdoor kun je de voordeur en de garagedeur mooi op elkaar afstemmen.

Tips voor het vergelijken van garagedeur specialisten

Naast het vergelijken van de verschillende soorten garagedeuren raden we je aan om de diverse leveranciers van garagedeuren met elkaar te vergelijken. Kijk daarbij niet alleen naar aspecten zoals de prijs, maar ook naar services. Krijg je bijvoorbeeld gratis montage bij de garagedeur? Hoe zit het met de garantie? En welke sloten worden op de garagedeur toegepast? Zijn dat goedkope sloten of sloten die inbrekers lastig open kunnen breken? Kortom, kijk naar het totaalplaatje van het aanbod en baseer daar de vergelijking op. Succes met kiezen!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline