Nostalgische kranen in de landelijke keuken 0

landelijke keuken

Nostalgische kranen staan stoer en zijn gekenmerkt door mooie vormen. Ze zijn robuust en elegant tegelijkertijd. En ze stralen de sfeer van ‘vervlogen tijden’ uit. Dat is waarschijnlijk de grote aantrekkingskracht van deze kranen. De landelijke keuken is dan ook dé ideale omgeving om dit soort kranen tot hun recht te laten komen.

Ouderwetse charme in een modern jasje

Ook al lijken ze oud, tegenwoordig heb je heel veel verschillende soorten kranen die aan onze moderne eisen voldoen. Zo heb je bijvoorbeeld kranen die je in de muur of op het aanrecht kunt bouwen. Er bestaan nostalgische kranen met uittrekbare handdouche of kraanuitloop en je kunt kiezen voor thermostatische kranen. Je hebt keuze uit een, twee of drie gaten. Er zijn verschillende afmetingen in hoogte en lengte van uitloop. Er is ook de mogelijkheid van een ‘vensterkraan’ (de uitloop kan neergelaten worden om het venster boven het aanrecht te openen of te sluiten). En dan spreken we nog niet over het materiaal en de afwerking. Nostalgische keukenkranen bestaan bijvoorbeeld in bronskleur, koper of oud koper, goudkleurig, RVS, staal of messing. Je kiest voor matte of glimmende afwerking? Dit zijn maar een paar voorbeelden van de enorme keuze nostalgische kranen.

Speciaal voor de landelijke keuken

De landelijke stijl is gekenmerkt door een rustgevende sfeer. Er heerst een grote harmonie in een landelijke woning. Bij de keukenkranen zit de schoonheid vaak in details. Er zijn verschillende soorten kranen waarbij dit tot uiting komt. Kijk bijvoorbeeld naar de details van de sterknoppen of de witte hendels. De vormen zijn rond en sierlijk. Als je deze vormen, materialen en look ook voor andere accessoires gebruikt, dan krijg je een klassevolle uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan ronde vormen in je verlichting en je keukengerei. Messing of koper, of het nu glimmend of mat is, vind je voldoende terug in kookpotten en schalen. Witte hendels van de kraan kun je combineren met witte handgrepen van je kasten. Als je op deze kleine details let, laat je zien dat je zorgvuldig en gepassioneerd met je interieur bezig bent!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline