Genieten van zomerse dagen met een overkapping zonwering 0

Een tuinoverkapping is ideaal tijdens regenachtige en koude dagen. Hieronder kan je lekker schuilen voor de regen en ondertussen ook nog eens wat frisse buitenlucht opsnuiven. Ondanks de vele voordelen van een tuinoverkapping heeft dit ook een groot nadeel: het is enorm heet onder de overkapping op warme dag. Zeker nu we al een tijdje kunnen genieten van warm weer in ons land merken de mensen met een overkapping al gauw dat het te heet wordt om hieronder te zitten. Dit terwijl het wel de nodige schaduw biedt. Zonde eigenlijk! Gelukkig is daar een goede oplossing voor. Met behulp van een veranda zonwering kun jij voortaan ook tijdens de zomerse dagen genieten van dit heerlijke plekje buitenhuis. Maar hoe werkt zo’n zonwering eigenlijk en wat zijn de voordelen hiervan? Wij zetten dit in dit artikel voor jou op een rijtje.

zonwering overkapping

Hoe werkt een overkapping zonwering eigenlijk?

Ondanks dat het heerlijk zou zijn om te genieten van een zonwerende overkapping is het voor veel mensen nog niet helemaal duidelijk hoe dat precies in zijn werk gaat. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van zonweringsdoek die onder de overkapping wordt geplaatst. Deze wordt precies zo geplaatst dat het niet mogelijk is om deze met het blote oog te zien. Dit biedt de overkapping zonwering meerdere voordelen. Zo is het niet alleen een stuk compacter dan andere vormen van zonwering, maar ook nog eens onderhoudsvriendelijker. Er zijn verschillende vormingen van zonwerende overkappingen, maar vaak hebben die als nadeel dat de warmte wordt vastgehouden waardoor het niet aangenaam is om onder de overkapping te zitten. Met behulp van een speciale zonwerende doek wordt de warmtestraling gereflecteerd, waardoor de overkapping een stuk koeler aan voelt.

De voordelen van een zonweringsdoek

Een speciaal zonweringsdoek biedt de gebruiker vele voordelen. Wij hebben de belangrijkste voor jou op een rijtje gezet:

  • Werkt heel anders dan andere zonweringen (denk aan canvas). Doormiddel van de reflecterende functie zorgt de zonweringsdoek ervoor dat het terras lekker koel blijft en je kunt genieten van aangename temperaturen onder de terrasoverkapping.
  • Een zonweringsdoek is gemakkelijk te monteren en bovendien ook nog eens enorm onderhoudsvriendelijk.
  • Een zonweringsdoek wordt altijd geleverd met een afstandsbediening en is per strook te bedienen. Zo bepaal je zelf hoeveel licht en warmte er binnen mag komen.
  • Door de bijzondere constructie van het zonweringsdoek komt deze niet tot nauwelijks in contact met regen en wind van bovenaf. Dit zorgt ervoor dat hij niet blootgesteld wordt aan bijzonder natuurgeweld en hierdoor veel langer meegaat. Daarmee is een zonweringsdoek ook nog eens een zeer duurzame oplossing.
  • Een zonweringsdoek is bijna niet zichtbaar, waardoor het niks af doet aan de uitstraling en kwaliteit van de overkapping zelf.
  • Doormiddel van het elektrische systeem is het zonweringsdoek gemakkelijk te bedienen vanaf je luie stoel.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van een zonweringsdoek op jouw terras- of veranda overkapping? Vraag dan eerst aan professional wat de mogelijkheden zijn en of dit ook toe te passen is op jouw type overkapping.

mooi overkapping

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire berichten

Inline
Inline